Scindare oficiala in PSD. In Moldova, nemultumitii din PSD au trecut la infiintarea de filiale PDS

0
48
La nivelul judeţelor Iaşi, Suceava Botoşani, Neamţ, Vaslui, Bacău, Vrancea au fost demarate procedurile de infiinţare şi organizare a filialelor Partidului Dreptăţii Sociale în zona Moldovei. Grupul de iniţiativă al PDS susţine demararea acestui proiect politic s-a constituit în principal pe fondul nemulţumirii membrilor PSD.
Istoricul acestui Partid al Dreptăţii Sociale, demonstrează, fără putinţă de tăgadă, faptul că motivaţia infiinţării PDS, din coasta PSD a fost una vizionară şi complet justificată. Caracterul vizionar al membrilor PSD care au luat decizia înfiinţării Partidului Dreptăţii Sociale este astăzi pe deplin justificat de însăşi realităţile pe care le trăim. Sub preşedinţia domnului Liviu Dragnea, conducerea Partidul Social Democrat degenereaza intr-o simpla comanda. Domnul Dragnea înţelege să-şi exercite funcţia de Preşedinte al PSD prin constrangeri si represaliiDumnealui doreşte să pună botniţă tuturor membrilor PSD care nu îi împărtăşesc punctul de vedere. 
Voi oferi exemplul elocvent al situaţiei explozive din PSD Iaşi, deşi avem convingerea că situaţii similare există în toate filialele judeţene ale Partidului Social Democrat din România.
Pentru cei care nu cunosc speţa Iaşului facem precizarea asupra faptului că după retragerea domnului Nichita de la conducerea filialei judeţene a PSD Iaşi s-au conturat două viziuni asupra modului în care ar trebui să evolueze filiala judeţeană.
Una la nivel municipal în jurul primarului, interimar la vremea respectivă, dl Mihai Chirica şi cea de-a doua la nivel judeţean avându-i ca exponenţi pe preşedintele interimar al Consiliului Judeţean – domnul Victorel Lupu şi liderul consilierilor judeţeni – dl Cristian Stanciu. În urma votului democratic exprimat în forul de conducerea al partidului, majoritatea a decis, iar domnul Lupu a fost ales Preşedinte al PSD Iaşi. Domnul Mihai Chirica, din postura de contracandidat al domnului Lupu pentru conducerea filialei a contestat alegerile interne. Dar neavând argumente prin care să îşi demonstreze punctul de vedere, contestaţia dumnealui a fost lipsită de substanţă şi drept urmare nu a putut fi luată în considerare. La acest moment, domnul Mihai Chirica, devenit între timp primar al Iaşului cu sprijinul membrilor de partid social-democraţi din Iaşi, a reuşit să obţină de la Bucureşti sprijinul domnului Dragnea pentru a se înscăuna în mod nedemocratic Preşedinte al PSD Iaşi. Asta în condiţiile în care viitoarele alegeri interne sunt peste câţiva ani, dar alegerile parlamentare ne bat la uşă. În baza acestor realităţi ce perspectivă ne oferă domnul Dragnea?
Nici eu, nici colegii mei din conducerea PSD nu acceptăm ca vreunui ales local, preşedinte de Consiliu Judeţean sau primar, să-i fie afectată legitimitatea, puterea de decizie şi libertatea de exprimare în instituţia respectivă, de către nici un coleg, indiferent că este consilier local sau judeţean, care încearcă să negocieze politica în respectivele instituţii. O să verific aceste informaţii şi dacă se dovedesc că sunt corecte, deciziile vor fi radicale, mergând până la excluderea celor care tulbură activitatea administraţiei publice locale” a spus Dragnea la Comitetul Executiv Naţional al PSD de la Vaslui din data de 5 august 2016.
Păi, dragă domnule Dragnea, în condiţiile în care întreaga discuţie este concentrată pe domeniul politic, dumneavoastră de ce anume faceţi apel la administraţia publică?
Dumneavoastră domnule Dragnea apelaţi la favoritisme. Din acest motiv sunteţi dispus să îl sprijiniţi pe domnul Chirica în incercarea nedemocratică a acestuia de a prelua conducerea filialei judeţene Iaşi a PSD! Şi pentru că majoritatea mebrilor de partid social-democraţi din Iaşi nu sunt de acord nici cu domnul Chirica şi nici cu dumneavoastră în această privinţă, aţi început să recurgeţi la constrangeri si represalii? Iar pentru a vă găsi o justificare aţi decis să născociţi un pretext pentru a-l impune pe protejatul dumneavostră de la Iaşi, în persoana domnului Mihai Chirica”, se arata intr-un comunicat al Comitetului de iniţiativă PSD-PDS de la Iaşi. 
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

79 − 71 =