Scoala infractorilor! Inceput de an scolar cu manele, scandal si batrani scuipati de elevi de la Liceului Tehnologic Economic de Turism din Iasi

0
103

Nu este inceput de an scolar sau zi, in care locatarii blocurilor din proximitatea Liceului Tehnologic Economic de Turism sa nu se confrunte cu fenomene antisociale din partea derbedeilor care sunt inscrisi la aceasta unitate scolara scapata de sub control. Prima zi a noului an scolar i-a prins pe locatarii blocurilor din aceasta zona intr-o noua stare generala de iritare si neputinta. Zeci de elevi ai scolii au apelat din nou la tabieturile antisociale cu care se insotesc zi de zi la cursuri- cafele si mucuri de tigari atuncate in fata scarilor, manele la maxim care se scurgeau din boxele ascunse in ghiozdane, batrani scuipati si impinsi, accese blocate in scarile de bloc de zeci de tineri fara masti si mult limbaj obscen.

Doamna directoare isi cere scuze. A zis ca in acel moment copiii erau in pauza, nu erau in curtea scolii (n.r. modalitate puerila si la indemana de a se scoate. Cer scoala are pauza de cateva ore, intre 10 si 12!?). Era schimbul unu si schimbul doi. Ei nu trebuiau sa vina la scoala mai devreme, dar probabil a fost veselia acestui inceput de scoala. Va fi prelucrat inca o data regulamentul scolar. POTRIVIT STATULUI ELEVILOR, SCOALA RASPUNDE DOAR PENTRU CE SE INTAMPLA IN CURTEA SI IN INCINTA SCOLII. Dar, in viitor, daca aceste lucruri se mai repeta, doamna directoare a promis ca va relua regulamentul scolar, ami ales ca acum este nevoie de distantare sociala, de siguranta”, a declarat Antonina Bleort, purtatorul de cuvant al ISJ Iasi.

Stare de tensiune generala creata de derbedeii minori

Reactia incarcata de pasivitate a autoritatilor i-a scos din fire pe locatari.

Facem ceva pe scuzele ei, toti vecinii. Daca empatizeaza atat de bine cu starea acestor viitoare rebuturi sociale, sa ii cheme in fiecare dimineata in fata cancelariei si sa se umple ea de energie si veselie. Sa auda pisate de 14 ani cum vorbesc numai de „futai” si de „flocii mei”, sa auda mapeti de aceeasi varsta cum isi baga si isi scot, sa o rupa in scuipati mucosi din astia si, ca deliciu, sa scoata mapetii boxele cu care au venit pregatiti petru un nou an scolar si sa ii puna manele pana sa ii sara timpanele. Daca ignorantii aia de parinti nu si-au batut progeniturile acasa cand a fost timpul, daca scoala nu a reusit sa le dea o minima educatie si respect fata de comunitate, o sa se gaseasca cineva sa le umfle mufele de gandaci. NU SE MAI POATE!!!. O sa ne facem singuri curatenie in zona, daca scoala si Politia sta pe oua. Cel putin, popandaii aia de la Locala nu fac nimic decat vantura pulanele putin dimineata, de inviorare, si apoi nu-i mai vede nimeni”, au spus revoltati vecinii.

Ce ar fi trebuie sa se intample, macar in prima zi de scoala

Toata aceasta situatie se bate cap in cap cu promisiunile primarului Mihai Chirica, pe care, inceputul anului scolar l-a prins din nou intr-un univers paralel cu realitatea.

Poliţiştii locali care vor desfăşura activităţi în zonele unităţilor şcolare si vor avea în atenţie următoarele persoanele sau grupurile de persoane care, deşi nu au legătură cu şcolile, sunt prezente în zonele adiacente acestora şi au manifestări agresive sau violente; elevi sau cadre didactice interceptate de astfel de persoane şi supuse unor acţiuni violente; prevenirea unor altercații între elevi și gestionarea corectă a celor declanșate; identificarea unor elevi problemă și monitorizarea acestora. Având în vedere creșterea numărului de consumatori de droguri și alte substanțe interzise în rândul elevilor, polițiștii locali vor acționa în direcția identificării furnizorilor de astfel de substanțe și monitorizării permanente a elevilor cunoscuți cu astfel de preocupări, în scopul informării organelor competente și prevenirii unor acțiuni menite să compromită ordinea și siguranța publică. De asemenea, Poliția Locală va asigura monitorizarea afluirii şi defluirii elevilor spre unitățile de învățământ prin intermediul camerelor video de supraveghere stradală (acolo unde posibilităţile tehnice permit acest lucru) şi dirijarea rapidă a unor patrule de ordine publică sau din Serviciul Intervenţie în cazul producerii unor incidente.”, se arata intr-un comunicat.

In afara postarii cate unui apatic politist local prin intersectii si a unei banale plimbari de rutina prin jurul scolilor, politistii locali nu au facut nimic din recomandarile executivului Primariei, cel putin in ce priveste fenomenul inregistrat in jurul scolii memntionate mai sus. Mai mult, contactati telefonic prin dispecerat, de catre vecini, politistii locali si-au vazut in continuare de treaba pe langa trena liberala a primarului si a ministrului Costel Alexe. Ca intotdeauna, cetatenii pe locul doi.

Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here