Se caută 300 de români, ca șoferi pentru autobuzele din Londra. Salariul este de 2.000 de lire pe lună

0
80

Firma britanică James Lewis, specializată în recrutarea de specialişti în domeniul transportului şi al bunurilor de larg consum, caută 300 de şoferi de autobuz din România care să lucreze în companiile din Londra. „Am recrutat în ultimele 12 luni circa 300 de şoferi de autobuz în România şi căutăm încă cel puţin 300 de persoane pentru poziţii similare cât mai curând posibil. Compania noastră recrutează şoferi de autobuz încă din anul 2005 din ţări precum Marea Britanie, Polonia, Portugalia sau Italia, iar România este cea mai nouă ţară pe care am adăugat-o în portofoliu“, a explicat pentru Ziarul Financiar Marcin Piszczek, senior recruitment consultant în cadrul James Lewis Ltd.
Compania publică anunţuri de angajare în România pentru că nu găseşte suficient de mulţi candidaţi care să întrunească condiţiile cerute de acest loc de muncă în Marea Britanie. Printre cerinţele pe care trebuie să le îndeplinească cei care vor să aplice pentru poziţia de şofer de autobuz în Londra se află: permis de conducere pentru autobuz, atestat profesional de şofer, cunoaşterea limbii engleze la nivel conversaţional, minimum şase luni de experienţă în condusul unui autobuz şi disponibilitatea de a-şi asuma un contract de muncă pentru o perioadă de cel puţin 12 luni în Londra.
Salariul pe care îl primeşte un român care lucrează ca şofer de autobuz în Londra este similar cu cel al unui britanic care ocupă o astfel de poziţie, iar venitul net poate ajunge la 500 de lire pe săptămână, adică la 2.000 de lire net pe lună, cu câteva ore suplimentare, spun recruiterii. Spre comparaţie, un şofer de autobuz din România câştigă în Bucureşti, în medie, câte 2.500 de lei net pe lună (circa 415 lire pe lună), iar în oraşele din provincie câte 1.500 de lei net pe lună (250 de lire pe lună).
În ultimul an, peste 1.000 de români au aplicat pentru posturile de şofer de autobuz scoase la concurs de compania de recrutare britanică. „Din păcate, putem oferi un loc de muncă doar candidaţilor care vorbesc limba engleză. Recrutăm din România începând cu luna octombrie a anului 2014 şi cu siguranţă vom continua să facem asta. Interviurile au loc în Bucureşti şi, uneori, prin intermediul programului Skype. Suntem dispuşi să ne întâlnim cu şoferi şi în alte oraşe din România, dacă va exista un grup suficient de mare încât să justifice o deplasare, pentru că suntem dispuşi să mergem în orice oraş“, a mai spus reprezentantul companiei
Reprezentanţii companiei vor veni în Bucureşti de cel puţin două ori până la finalul acestui an, în lunile noiembrie şi decembrie. În anunţul de angajare publicat de companie se menţionează şi că cei care aplică pentru un post în cadrul companiei nu trebuie să plătească nicio taxă către recruiteri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here