Se finalizeaza montarea liniei de tramvai pe pasajul Nicolina. Vezi ce lucrari mai sunt de facut pe Axa Sud

0
74

Proiectul cu finanţare europeană Axa Sud, Podu Roş – CUG, a marcat în această săptămână o nouă etapă importantă, cea a asfaltării intervalului dintre liniile de tramvai de pe pasajul Nicolina. Utilajele pentru turnarea asfaltului au abordat marţi, 23 iunie, sectorul şinelor de la capătul spre Podu Roş, pe o lungime de câţiva zeci de metri. Cupoanele de şină au fost aşezate pe poziţii, din ambele capete până aproape de vârful pasajului. A rămas de montat şina pe o porţiune de aproximativ 30 de metri, situată deasupra liniilor de cale ferată.
În săptămâna care urmează, vom propune validarea în Comisia de circulaţie a planului de marcaj pentru şoseaua şi strada Nicolina. La sfârşitul săptămânii viitoare vom avea finalizate lucrările de montare a liniei pe pasajul Nicolina. Acolo betonăm şi asfaltăm, în aşa fel încât să putem da drumul parţial la circulaţie în zona de linie. De marţi a început şi construcţia ultimelor peroane de transport în comun”, a declarat primarul Mihai Chirica.
În această săptămână au început şi lucrările de realizare a staţiei de tramvai în zona semaforului de la intersecţia şoselei Nicolina cu strada Sălciilor. Aici, muncitorii au început decaparea asfaltului şi montarea bordurilor care delimitează platforma staţiei. În acelaşi timp, montarea şinelor în interiorul rondului din Podu Roş este aproape de finalizare. După lucrările de construcţie a fundaţiei şi amplasarea şinelor, s-a trecut la sudurile dintre cupoane şi, în aceste zile, se lucrează la montarea pe şină a sistemului de absorbţie a vibraţiilor. Etapa următoare prevede turnarea straturilor de beton care fixează calea de rulare şi apoi asfaltarea zonei carosabile din apropierea rondului. Pentru a definitiva lucrările în această zonă mai este de realizat legătura liniilor noi cu cele de pe traseul Ţuţora – strada Palat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here