Se intampla la Iasi: strazi si trotuare luate cu japca de riverani si inchiriate ca locuri de parcare. Politia Locala, depasita de situatie

0
75

De 3 luni de zile, proprietarul unei case situate la baza strazii Saulescu a pus stapanire pe  o bucata din aceasta artera. Practic, individul a acaparat in jur de 10 metri din aliniamentul strazii Saulescu, a delimitat aceasta suprafata cu caramizi si s-a pus pe inchiriat strada, sub forma de locuri de parcare. Potrivit vecinilor din zona, cel care a pus sechestru pe bunul public si il scoate la mezat cu ora, se considera indreptatit sa faca acest lucru, deoarece …ce inchiriaza el  face parte din locurile de parcare ce i se cuvin in fata portii.

Mai mult, participantii la trafic care vor sa vireze stanga din strada Saulescu, spre strada Perju sau Kaufland Podul de Piatra, trebuie sa se asigure bine inainte de a face aceasta manevra, deoarece materialele care delimiteaza parcarea ilegala, ocupa si o parte din intersectia cu strada Perju.

La fel de mult cum l-a interesat pe acest riveran faptul ca bucata de strada pe care o inchiriaza face parte din domeniul public, tot asa s-au dovedit interesati de reglarea acestei activitati ilegale si politistii locali. La doua saptamani de la sesizarea acestor aspecte, niciun echipaj al Politiei Locale nu a ajuns sa ia legatura cu ieseanul care si-a bagat in patrimoniu parti din domeniul public al Iasului.

De precizat este faptul ca o situatie asemenatoare se intalneste la doua strazi distanta de acest loc, respectiv pe strada  Iordachi Lozonschi, acolo unde chiriasii unui imobil al Primariei au delimitat trotuarul cu borduri in scopul inchirierii.

Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here