Se pregateste mutarea bolnavilor de COVID de la Letcani, ca sa nu moara de hipotermie

0
58

Inainte de a fi declarati morti de Covid, bolnavii internati la Spitalul modular de a Letcani risca sa moara de frig. Cu o zi inainte ca temperaturile sa coboare sub 0 grade, autoritatile sanitare s-au trezit din somn si incearca disperate sa gaseasca solutii.

Instalatia de incalzire de la spitalul de la Letcani este una inadecvata pentru temperaturile de la noi. Avand in vedere ca in cursul noptilor urmatoare temperaturile vor cobori sub zero grade, trebuie sa cautam soltii pentru a preveni niste tragedii. In momentul de fata, firma angajata de Asociatia Euronest este la spital si a gasit niste solutii pentru rezolvarea problemei cu incalzirea. Noi ne pregatim insa si cu solutii alternative, in cazul in care solutiile acestei firme nu vor da rezultate si avem o solutie de rezerva pentru a evita situatia in care pacientii sa fie expusi la hipotermie“, a declarat Vasile Cepoi, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Iasi.

Intrebat care este solutia minune, seful DSP a declaratca se urmareste crearea mai multor paturi de Terapie Intensiva in spatiile din celelalte spitale, in saloanele care nu sunt de Terapie Intensiva, dar care au guri de oxigen care pot  duce un ventilator.

Dificultatea consta in faptul ca imprastiem pacientii in mai multe saloane si necesarul de personal va fi mai mare. Speram sa nu fie nevoie de o astfel de solutie de rezerva, dar ne pregatim pentru ce este mai rau”, a completat Vasile Cepoi.

Spitalul modular de la Letcani a costat 13 milioane de euro si de la darea lui in exploatare, cu toate cele peste 30 de deficiente, a stat mai mult inchis. Pana la acest moment, procurorii nu au deschis niciun dosar penal pentru dezastrul de la aceasta unitate medicala imposibil de folosit.

Radu SEICARU 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

90 − 82 =