Se redeschid „Târgul de primăvară” si „Piata verde de weekend”

0
59

Producătorii locali din cadrul Asociației Magazinelor de Proximitate „La Băcănie” revin în zona centrală în cadrul evenimentului „Piața verde de weekend”. Manifestarea va avea loc în fiecare weekend, în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 10.00 și 18.00, începând cu acest sfârșit de săptămână, pe bulevardul Ștefan cel Mare, între strada I. C. Brătianu și Casa Modei.

În vederea organizării evenimentului, circulația rutieră va fi interzisă pe bulevardul Ștefan cel Mare, de la intersecția cu strada I. C. Brătianu până la intersecția cu strada 14 Decembrie 1989, precum și pe strada I. C. Brătianu, până la intersecția cu strada Agatha Bârsescu, de vineri, 22 mai, de la ora 24.00, până duminică, 24 mai, la ora 24.00. Restricțiile de circulație vor fi repetate în mod similar și în viitoarele sfârșituri de săptămână.

 În cadrul „Pieței verzi de weekened” vor fi prezenți circa 15 de producători locali, care vor expune și comercializa produse apicole, zacuscă și dulceață, produse din carne, produse de panificație, legume și fructe de sezon, sirop de cătină, uleiuri presate la rece, sirop de lavandă, afine, mentă, zmeură, bere locală, hăinuțe pentru copii etc.

„Piața verde de weekend” este un eveniment inițiat de Primăria Municipiului Iași în parteneriat cu Asociația Magazinelor de Proximitate „La Băcănie” cu scopul de a susține și promova produsele locale, potrivit conceptului „Producem, consumăm, investim local”.

În altă ordine de idei, începând de joi, 21 mai, până pe 1 iunie, pe pietonalul Ștefan cel Mare va fi organizată o nouă ediție a „Târgului de primăvară”. În căsuțele puse la dispoziție de municipalitate vor veni în jur de 30 de comercianți de produse tradiționale, de artizanat și alimentare.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

80 − = 78