Sefii CJ Iasi si ADRNE au blocat un drum judetean pentru un festivism ieftin

0
153

Cu prilejul receptiei lucrărilor la primul Lot al Axei Rutiere Strategice 2: Botoșani – Iași, o cohorta de oficiali implicati in acest proiect, au blocat un drum judetean pentru un festivism ieftin.
Consiliul Județean Iași și Consiliul Județean Botoșani au recepționat lucrările de pe Lotul I al Axei Rutiere Strategice 2: Botoșani – Iași, proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020 și care vizează creşterea gradului de coeziune economică şi socială la nivelul judeţelor Botoşani şi Iaşi, prin îmbunătăţirea infrastructurii de transport şi facilitarea accesului la rutele naţionale şi europene din regiune, interconectarea la reţelele de transport judeţene cu acces la reteaua TEN-T şi la Polul de creştere Iaşi.
Lotul I al Axei Rutiere Strategice 2: Botoșani – Iași include 5,597.90 km din DJ 282 H aparținând U.A.T. Județul Iași și asigură legătura între: Șipote și limita județului Botoșani, străbătând localitățile Sipote, lazu Nou până la limita cu județul Botoșani. Întreg obiectivul de investiții vizează modernizarea a 106,265 km de drumuri județene din judeţele Iași și Botoșani, reabilitarea a 9 poduri existente, construirea a 3 poduri noi, amenajarea a 5 treceri la nivel cu calea ferată, etc., cu o valoare totală a proiectului de peste 538 de milioane de lei (inclusiv TVA).
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here