Sefii Primariei, asa cum nu i-ai vazut niciodata. Hohote de ras la prezidiul ultimei sedinte de Consiliu Local

0
61

Un subiect cat se poate serios, pe care Salubris si Politia Locala nu au fost in stare sa-l gestioneze, desi le-a fost creat cadrul legal, a fost transformat in sedinta ordinara de astazi, in hohote de ras la care a luat parte intreg Executivul Primariei Iasi. Proiectul privind strategia de dezvoltare a Salubrisului a capatat, in interpelarea si interpretarea consilierei Anca Preda, note tragi-comice, ceea ce l-a facut pe primarul Mihai Chirica sa nu-si mai poata stapani rasul.

Nu aveam cum sa votam o strategie retroactiva, 2015-2020. Eu doream doar sa atrag atentia ca departamentul care va elabora aceasta strategie sa aiba in vedere ca exista un tip de activitate la Iasi care se numeste reciclare clandestina. O vedem zi de zi, fiind vorba despre acele carucioare umplute cu  pet-uri, pana la refuz, care sunt furate din pubelele de la Salubris de catre oameni ai strazii si sunt duse, probabil, intr-un centru privat astfel incat, din punctul meu de vedere, Salubris nu face reciclarea pet-urilor, pentru ca acele pubele sunt vesnic goale. Eu as dori ca parte din strategia de dezvoltare a acestui serviciu de specialitate sa includa si eliminarea acestui tip de activitate, in stransa colaborare cu Politia Locala…(il vede pe Chirica zambind si se inflameaza). Va rog nu mai zambiti de fiecare data cand vorbesc, ca eu incerc sa va spun niste lucruri cat se poate de serioase iar d-voastra, in tendinta asta de a ne trata ca si cum…Va rog frumos sa fiti putin mai serios, ca nu va avantajeaza deloc postura asta de happy vesnic”, i-a strigat consiliera Anca Preda, primarului interimar.

Sincer, prognozam concluzia observatiei atunci cand ati inceput cu “reciclarea clandestine”. Daca credeti ca intr-o strategie, orcum s-ar numi ea, o activitate candestina trebuie reglementata printr-o strategie, e gresit…”, a spus Mihai Chirica, in replica, fara a-si reprima amuzamentul.

Nu inteleg de ce tolerati aceasta activitate ilegala pe strazile municipiului Iasi. Nu mai vreau sa aud nimic…Hai, lasati-ma in pace!”, i-a replicat Anca Preda.

Aceasta iesire a consilierei, taxata de unii pesedisti, nu i-a umbrit edilului buna dipozitie. Mai mult, pret de cateva proiecte dupa strategia ce a fost amanata, Mihai Chirica a fost zguduit de mai multe hohote de ras, pe care a incercat sa si le ascunda dupa un proiect de hotarare. Dupa cum se poate vedea si din fotografii, aceasta stare de buna dispozitie i-a molipsit si pe cei doi viceprimari, Gabriel Surdu si Daniel Matasaru, dar si pe secretara Consiliului Local,  Denisa Ionascu.Chirica radeexecutiv pus pe rasexecutiv vesel

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here