Sefii Primariei se dezic de leprele de la Politia Locala care au vandalizat bicicletele unor tineri pe esplanada Halei Centrale

0
64

Doi poliţişti locali din Iaşi au fost filmaţi în timp ce dezumflă roţile unor biciclete din oraş, după ce mai mulţi pensionari s-au plâns că nu se simt în siguranţă. Cei doi angajaţi ai Poliţiei Locale din Iaşi sunt cercetaţi disciplinar, după ce, pe Facebook au apărut imagini în care agenţii sunt filmaţi în timp ce dezumflă roţile unor biciclete. Fapta reprobabila a celor doi paznici de la Politia Locala a avut loc pe esplanade Halei Centrale.

În urma unei filmări publicate pe rețelele de socializare și preluate de mass-media privind un incident petrecut astăzi, 7 august, între trei tineri bicicliști și doi polițiști locali, conducerea Primăriei Municipiului Iași a cerut Poliției Locale să facă o anchetă internă urgentă și să ia măsuri de îndată în ceea ce privește comportamentul agenților.

Trebuie subliniat că agenții Poliției Locale au intervenit în urma mai multor sesizări scrise și verbale ale locatarilor din zona esplanadei Halei Centrale, acolo unde mai mulți tineri obișnuiesc să facă acrobații cu bicicleta, ceea ce, nu de puține ori, a fost considerat sau chiar a devenit periculos pentru locatari.

Cum tinerii nu au fost cooperanți, unul dintre angajații Poliției Locale a considerat de cuviință că trebuie să elimine pericolul imediat, imobilizând una dintre biciclete, ignorând însă faptul că singura sa opțiune legală era aceea de a-l legitima și sancționa, în condițiile legii, pe contravenient. Conducerea Primăriei nu tolerează acest gest al polițistului local, chiar dacă acesta ar fi putut fi bine intenționat, și, ca atare, a cerut Poliției Locale atât să îl sancționeze pe acesta, cât și să își instruiască temeinic angajații cu privire la cadrul legal, dar și moral în care aceștia trebuie să evolueze în timpul serviciului. Comportamentul polițistului în cauză va fi analizat de Comisia de Disciplină a Poliției Locale, care va stabili sancțiunile cuvenite potrivi legii și regulamentelor interne. Tinerii implicați în incident vor fi sancționați la rândul lor, în baza Legii 61 / 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu amendă între 100 și 500 de lei”, sustin reprezentantii Primarie Iasi.

Acest incident nu este unul singular, Politia Locala Iasi fiind protagonista mai multor abuzuri pe care AgoraPress le va reliefa, caz cu caz, in perioada urmatoare.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here