Șeful CJ Iași, Costel Alexe, sub control judiciar, fiind inculpat în “Dosarul Tabla”. Inculpatul s-a autosuspendat din funcția de șef al PNL Iasi

0
65

Președintele Consiliului Județean (CJ) Iași, Costel Alexe, este sub control judiciar. Acesta are calitatea de inculpat într-un dosar instrumentat de DNA. Totodata, Alexe s-a autosuspendat din funcția de șef al filialei ieșene a PNL.

Ieri, 27 aprilie, am fost invitat la DNA pentru a mi se aduce la cunoștință că, în dosarul care mă vizează, am primit calitatea de inculpat, iar procurorii au dispus impunerea controlului judiciar.

Sunt nevinovat și am convigerea că voi demonstra acest lucru în instanță, dar, în acest moment, consider că este un gest de onoare să mă autosuspend din funcția de președinte al PNL Iași.

Partidul Național Liberal a susținut permanent lupta împotriva corupției prin toate măsurile pe care le-a luat nu doar de când este la guvernare, ci și când a fost partid în opoziție. Și eu personal am susținut lupta împotriva corupției, am promovat integritatea în activitatea mea politică și așa voi proceda și de acum înainte.

Am încredere că îmi voi demonstra nevinovăția în justiție, iar, până atunci, vreau să mă asigur că această nouă calitate pe care o am în dosar nu va afecta în niciun fel activitatea și imaginea filialei. Echipa PNL Iași este profesionistă, am muncit foarte mult să construim programul de guvernare și viziunea de dezvoltare a comunității și am reușit să obținem cele mai bune rezultate pentru PNL la ultimele cicluri electorale.

Sunt un om de echipă, dar consider că este cel mai corect ca toate implicațiile pe care le produce acest dosar să le gestionez la nivel personal.

Am încredere în colegii mei și știu că vor susține activitatea filialei și politicile liberale, astfel încât să păstreze pozitia PNL ca cea mai puternică formațiune politică județeană.

Voi continua activitatea de președinte al Consiliului Județean și voi demonstra împreună cu echipa pe care am format-o că putem implementa programul de guvernare pe care l-au votat ieșenii și că administrația liberală este un exponent al schimbării în bine.

Sunt încrezător că instanțele de judecată își vor face corect treaba, iar în final se va demonstra că sunt un om de bună credință“, a declarat inculpatul Costel Alexe.

Pentru ce este cercetat spagarul Alexe

Reamintim faptul ca la inceputul acestui an, liberalul Costel Alexe a fost acuzat de DNA că ar fi primit 22 de tone de tablă în valoare de 103.000 lei de la managerul combinatului siderurgic Galati”în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme”, potrivit DNA.

Potrivit ordinului ministrului Mediului nr. 1401 din 13 iulie 2020, semnat însă de secretarul de stat Mircea Fechet (devenit ulterior ministru după ce Costel Alexe a fost ales președinte al CJ Iași), companiei care operează combinatul siderurgic Galați, Liberty Galați, i-au fost alocate 5.527.525 de certificate de emisii de gaze cu efect de seră.

Potrivit DNA, Alexe ar fi primit cele 22 de tone de tablă pe 23 aprilie și pe 7 iulie 2020, ordinul de ministru – prin care s-au alocat certificatele către Liberty Galați – fiind emis pe 13 iulie si a fost publicat în Monitorul Oficial pe 4 august 2020.

Potrivit DNA, ”foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox. 103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa”, fiind vorba de soția lui Costel Alexe și de firma Corporex SRL. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma este deținută de Raluca Elena Alexe, soția fostului ministru al Mediului, Costel Alexe, și actual președinte al CJ Iași. Potrivit acelorași surse, Alexe ar fi primit șipcă metalică și tablă cutată pentru gard.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here