Șefului Centrului de Arest IPJ Neamț, cercetat de DNA pentru că a luat mită 500 de euro și o oaie

0
69

Comisarul-sef de politie Ioan Catana, sef al Centrului de retinere si arest preventiv din cadrul IPJ Neamt, este cercetat penal de procurorii DNA, fiind acuzat ca a primit mita 500 de euro si o carcasa de oaie in schimbul acordarii de tratament preferential unei persoane aflate in arest preventiv. In acelasi dosar este cercetat penal si un agent de politie Vasile Branzei, sef de tura in cadrul Centrului de retinere si arest preventiv al IPJ Neamt, de asemenea sub acuzatia de luare de mita. Procurorii anticoruptie au dispus punerea celor doi sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile, scrie hotnews.ro.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Bacau au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile, incepand cu data de 30.03.2015 si pana la data de 28.05.2015, fata de inculpatii CATANA IOAN, comisar sef de politie, sef al Centrului de retinere si arest preventiv din cadrul I.P.J. Neamt si BRINZEI VASILE, agent de politie, sef de tura in cadrul Centrului de retinere si arest preventiv din cadrul I.P.J. Neamt, cu privire la savarsirea, in concurs, a doua infractiuni de luare de mita.
In ordonantele de punere in miscare a actiunii penale se arata ca, in cauza, exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt: In cursul lunii noiembrie 2014, inculpatul Catana Ioan, in calitate de sef al Centrului de retinere si arest preventiv din cadrul I.P.J. Neamt a pretins si a primit de la persoana denuntatoare suma de 500 de euro si o carcasa de oaie, pentru sotul acesteia, aflat in stare de arest preventiv in cadrul Centrului, sa beneficieze de un tratament preferential in cursul executarii masurii preventive.
In aceeasi perioada, inculpatul Brinzei Vasile, in calitate de sef de tura in cadrul Centrului de retinere si arest preventiv I.P.J. Neamt, a primit de la aceeasi persoana suma totala de 400 de lei si produse alimentare in valoare de 90 de lei pentru ca, prin incalcarea atributiilor de serviciu, sa faciliteze comunicarea dintre persoana respectiva si sotul acesteia, arestat preventiv din cadrul Centrului. In datele de 06, 18 si 24 martie 2015, inculpatul Catana Ioan, in calitate de sef al Centrului de retinere si arest preventiv din cadrul I.P.J. Neamt, a primit de la aceeasi persoana denuntatoare suma totala de 400 de euro si produse alimentare in valoare totala de 300 de lei pentru ca, atat in temeiul atributiilor sale de serviciu cat si prin incalcarea acestora, sa ii asigure conditii de detinere mai favorabile sotului denuntatoarei si sa-i permita comunicarea de mesaje catre alte persoane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here