„Seniorii anului 2017” – un concurs de tradiţii, abilitate şi maturitate pentru persoanele vârstnice

0
59

Marți, 28 noiembrie, începând cu ora 18.00, Direcția de Asistență Comunitară (DAC) Iași va organiza evenimentul „Seniorii anului 2017” – un concurs de tradiții, abilitate și maturitate. Manifestarea, care va avea loc la Casa de Cultură a Studenților, urmărește să crească gradul de socializare a persoanelor vârstnice, prin crearea unui cadru festiv. Grupul țintă al concursului îl reprezintă în special persoanele beneficiare ale Centrului de Zi pentru Persoane Vârstnice „Vovidenia” și persoanele asistate din cadrul căminelor de pensionari.
Evenimentul va avea trei probe, fiecare pereche urmând să participe la testul portului popular, cel de dans (vals, tango, populară) şi cel de cultură generală. La final va avea loc un spectacol susținut de Ansamblul folcloric „Doina Carpaţilor”, Agenţia de modeling „Kasta Morrely” şi soliștii de muzică populară Cristinel Gorovei, George Hârtopanu şi Florentina Vezeteu. Pe lângă premii, organizatorii vor acorda cadouri și celorlalți participanți.
„Evenimentele organizate pentru generaţia a III-a sunt un act de celebrare, un omagiu adus celor ajunşi în această etapă a vieţii, când sufletul se hrăneşte numai cu amintiri. Sunt un prilej de reflecţie asupra condiţiei persoanei, precum și de a face mai cunoscute problemele reale, multe din ele foarte grele, pe care le au de rezolvat cei care ajung la această venerabilă etapă a vieții. Este mai potrivit ca persoanele vârstnice să fie considerate persoane cu mai multe amintiri, cu mai multă înțelepciune, cu mai multă experiență de viață”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

45 − 39 =