Sensuri unice in cartierul Mircea cel Batran si in centru, garduri de protectie la scoli si noi treceri de pietoni in municipiul Iasi

0
56

În urma propunerilor Comisiei de Circulație a Municipiului Iași, Poliția Rutieră a transmis municipalității acordul pentru instituirea unor noi reglementări în traficul rutier.

Astfel, potrivit primarului Mihai Chirica, în perioada imediat următoare se va institui circulația în sens unic pe următoarele artere: strada Cerna (sens de mers dinspre strada Pantelimon Halipa), strada Anton Crihan (sens de mers către strada Pantelimon Halipa), strada Movila Păcureț (sens de mers dinspre șoseaua Păcurari către strada Păcureț) și stradela Păcureț (sector de drum cuprins între strada Movila Păcureț și șoseaua Rediu, sens de mers către șoseaua Rediu).

De asemenea, câte un indicator cu „Oprirea interzisă” va fi montat pe ambele sensuri de mers ale aleii de acces dinspre șoseaua Bucium către Hotelul Pleiada. Accesul auto va fi blocat pe aleea de legătură între strada Calea Galata și strada Petru Șchiopu, între imobilele G1A și G2B, prin montarea unor popici metalici îngropați pe trotuarul pietonal, de-a lungul bordurii. Pe strada Sarmisegetuza, în zona imobilelor ANL și în zona Centrului de Cartier din cartierul Alexandru cel Bun va fi aplicat marcajul de tip „BUS”.  Pe strada Văscăuțeanu, nr. 26, va fi amplasat un indicator „Drum fără ieșire”.

La trecerea de pietoni amplasată pe strada Libertății la intersecția cu strada Carpați va fi amplasat un indicator „Trecere pietoni” însoțit de lampă filatoare de culoare galbenă. Indicatorul va fi amplasat și în consolă, pe ambele sensuri de mers. Totodată, a fost avizată favorabil înființarea trecerilor de pietoni pe Aleea Nicolina și strada Mitropolit Varlaam, urmând a fi marcate și semnalizate corespunzător. Un indicator „Accesul interzis” însoțit de panoul adițional „Cu excepția riveranilor” va fi montat pe calea de acces dinspre strada Stihii, în spatele blocului. În dreptul punctului de ridicare a gunoiului menajer din aceeași zonă va fi montat un indicator „Oprirea interzisă”.

Pe Aleea Pedagogică (strada Petru Caraman), mai exact calea de acces pe lângă Casa Armatei, va fi amplasat un indicator „Drum fără ieșire” și un indicator „Acces interzis”, însoțit de panoul adițional „Cu excepția riveranilor”. În intersecția dintre strada Dochia și strada Albineț va fi montată o oglindă de trafic. Pe strada Egalității, în dreptul Şcolii Gimnaziale „Vasile Conta”, va fi înființată o trecere pentru pietoni. Pe calea de acces dinspre strada Profesor A. Sesan către imobilele H1 – H3 (strada Sf. Lazăr) va fi amplasat un indicator rutier „Accesul interzis”, însoțit de panoul adițional „Cu excepția riveranilor”.

În perioada următoare se are în vedere și instituirea sensului unic pe strada Octav Botez, sens de mers dinspre strada Sf. Atanasie către strada Sărărie. O altă măsură vizează amplasarea de către municipalitate a unor garduri de protecție în dreptul porților de acces în incinta unităților de învățământ, cât și amplasarea unor limitatoare de viteză.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 86 = 91