Simulare de accident aviatic la Aeroportul din Iasi. Pista veche a aeroportului, folosită pentru un amplu exercitiu pentru situatii de urgenta

0
68

Miercuri, 23 noiembrie 2016, începand cu ora 10.40, pe pista veche a Aeroportului Iasi se va desfasura Exercitiul „Acţiunile integrate ale I.S.U.J. Iaşi, în cooperare cu alte structuri locale pentru gestionarea unei situaţii de urgentă generată de un accident aviatic cu victime multiple, urmat de incendiu. Activarea Planului rosu de intervenţie”. Printre fortele si mijloacele de interventie mobilizate pentru acest exercitiu, pe pista aeroportului se vor regasi 5 autospeciale de stingere cu apa, o autospeciala de decarcerare grea, 3 autospeciale transport victime multiple, o autospeciala de interventie la accidente colective si calamitati, 3 ambulante, o autospeciala-punct mobil de comanda, 10 ofiteri si 55 de subofiteri din cadrul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Iasi, precum si echipe de interventie, mijloace tehnice, angajati si voluntari de la Aeroportul Iasi, Jandarmerie, Politie, UPU -SMURD „Sf. Spiridon”, Servicul de Ambulanta Judetean Iasi, Directia de Sanatate Publica si Crucea Rosie.
Obiectivele comune ale acestui exercitiu sunt antrenarea si pregătirea instituţiilor, a structurilor locale în vederea cunoaşterii responsabilităţilor şi modului de actiune, de declanşare a Planului roşu de intervenţie în situaţia producerii evenimentelor cu victime multiple pe teritoriul judeţului Iaşi, precum si verificarea modului de acţiune şi capacităţii de răspuns a structurilor responsabile de managementul intervenţiei în cazul producerii unor accidente aviatice”, a declarat Elena Troia, purtator de cuvant al RA Aeroportul Iasi.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here