Sindicalistii de la Fortus au rabufnit: “Planul de reorganizare este un eşec şi o spălare de bani de tip mafiot”

0
57

Peste 100 de sindicalisti de la USLIP si Fortus picheteaza Prefectura din Iasi, in asteptarea unor raspunsuri la cald din partea premierului Dacian Ciolos, la revendicarile pe care acestia le transmit Guvernului de mai bine de 4 ani de zile. Liderul de sindicat de la Fortus Iaşi, Adrian Flondor, a declarat că cei peste 400 de angajaţi ai fostului combinat de utilaj greu au salarii neplătite din 2012 şi, în acest moment, nu se cunoaşte soarta combinatului.
Solicităm domnului premier să ne dea, în primul rând, răspunsurile la întrebările trimise către toate instituţiile statului. Primul punct, este problema socială. De patru ani umblăm pentru drepturile celor care au lucrat la această societate. Privind reorganizarea, să o facă cine are bani. Restul, sunt poveşti. Acest plan de reorganizare este un eşec şi este o spălare de bani de tip mafiot. Cred că întâlnirile sunt făcute intenţionat în acelaşi timp şi la Prefectură, cu domnul Cioloş, şi la FORTUS, cu preşedintele AVAS”, a declarat Adrian Flondor, liderul sindical al Fortus SA.
Sindicalistii de la Fortus i-au solicitat prefectului Marian Grigoraş să le faciliteze o întâlnire de 10 minute cu premierul, după care au promis ca vor sista protestul din fata Casei Patrate. De asemenea, preşedintele sindicatului din Poşta Română de la Iaşi, Elena Bârlescu a declarat că solicită premierului să efectueze o capitalizare a companiei naţionale de poştă în vederea listării acesteia la bursă. Elena Bârlescu a mai spus că, dacă această capitalizare nu va fi efectuată, atunci înseamnă că, în mod voit, reprezentanţii guvernului doresc o companie naţională de poştă decapitalizată şi vulnerabilă.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 6 = 1