Sindicalistii USLIP, solidari cu profesorii anchetati dupa model stalinist

0
73

In câteva județe din țară, respective Arad, Harghita si Prahova, s-au constituit comisii pentru a ancheta profesorii care nu au dorit să participe la organizarea Simulării Examenelor Naționale. Fata de aceasta situatie, sindicalistii ieseni afiliati la USLIP au tinut sa isi manifeste solidaritatea cu colegii lor.

Reamintim decidenților din Ministerul Educației Naționale că din punct de vedere legal, profesorii aveau tot dreptul să nu participe la aceste acțiuni. Obligația lor era doar de a fi prezenți în unitatea școlară și de a-și face orele pe care le aveau în program. Legea Educației Naționale nu prevede nicăieri participarea cadrelor didactice la “simulări”.

Șicanarea dascălilor amintește de perioada anilor ’50 când “Tribunalele Poporului” judecau persoanele care nu se supuneau noii ordini. Îi asigurăm pe colegii noștri din județele respective că USLIP Iași ia în calcul acțiuni de protest dacă cineva va avea de suferit.. Solicităm Domnului Ministru Valentin Popa să revoce URGENT ordinul transmis către inspectorii școlari din județele respective ce vizează sancționarea colegilor noștri!”, au transmis sindicalistii ieseni.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here