Singur impotriva tuturor. PSD-ul a inceput ofensiva împotriva lui Mihai Chirica! Au ieșit la atac si organizațiile conduse de Gabi Firea

0
61

Revoltă în PSD Iaşi. Aproape toţi primarii PSD din judeţul Iaşi se dezic de Mihai Chirica. 56 de edili din 63 au semnat o scrisoare deschisă prin care cer demiterea lui Chirica din funcţia de preşedinte interimar al PSD Iaşi şi spun că susţin Guvernul Grindeanu şi conducerea centrală a partidului. În replică, Chirica susține că pe aceste liste se regăsesc și semnături false.

Organizatiile PSD Bucuresti si Ilfov, conduse de Gabriela Firea, propun excluderea din partid a lui Mihai Chirica, vicepresedinte PSD si primar al muncipiului Iasi, alaturandu-se astfel multor alte filiale PSD din tara care au cerut fie excluderea, fie sanctionarea lui Chirica.

Urmare a repetatelor poziții exprimate în ultima vreme de către adversari politici ai PSD, prin care se încearcă cu obstinație acreditarea ideii că în partid sunt disensiuni majore care vor conduce inevitabil la o ruptură, membrii celor două organizații au adoptat trei rezoluții prin care să dea un semnal puternic de unitate și de sprijin pentru echipa care a câștigat cu un scor istoric alegerile din decembrie 2016“, se spune într-un comunicat PSD București și Ilfov.

 

Prima rezoluție se referă la susținerea politică a domnului Liviu Dragnea, Președinte al Partidului Social Democrat, ales legitim în urma scrutinului intern din 11 octombrie 2015. A doua rezoluție prevede sprijinul nemijlocit pentru guvernul PSD-ALDE condus de Sorin Grindeanu, instalat în funcție în urma rezultatului alegerilor democratice din decembrie 2016. Prin cea de-a treia rezoluție, cele două organizații solicită Biroului Permanent al PSD și Comitetului Executiv Național al PSD excluderea din partid a lui Chirica Mihai.

Primarii PSD din Iași susțin că nu doresc excluderea lui Mihai Chirică din partid, dar că nu-l mai doresc la conducerea PSD Iași, pentru că declarațiile acestuia din ultima perioadă sunt contradictorii cu părerile lor.

În plus, edilii din judetul Iași mai spun că declarațiile lui Mihai Chirica vor duce la finanțări mai mici din partea Ministerului Dezvoltării

În replică, Chirica susține că pe aceste liste sunt semnături false, dar că înțelege îngrijorările colegilor săi: “Pe liste sunt și semnături false și nume care s-au strecurat. N-am avut niciun fel de atitudine împotriva partidului. Îi înțeleg și pe colegii din Parlament care se simt marginalizați. Le-am înțeles nemulțumirea legat de faptul că ar fi prejudiciați în atragerea unor finanțări de la Ministerul Dezvoltării“.

N-am cum să schimb poziția pe care am avut-o în ultima perioadă, atât timp cât este conformă cu ceea ce susțin colegii mei de partid. E oarecum o situație care pare anacronică, între ceea ce am spus cu adevărat și ceea ce vor dumnealor să susțină. E și provocată. Nu mă descurajează în ceea ce privește apelul meu în susținerea social-democrației. Nu le solicit să se pună într-o stare de sciziune față de organizațiile naționale sau față de conducerea partidului, ci doar să privească lucrurile cu realism“, a mai declarat Mihai Chirica, la Realitatea TV.

Situația cu sute de mii de români în stradă care strigau de ”ciuma roșie” este ușor uitată și invocată acum ca o lecție de moralitate, a afirmat primarul Iașiului.

Chirica susține că n-a adus niciun afront PSD-ul și că nu a fost în contradicție cu punctul de vedere al partidului, iar ceea ce a spus ”a fost transformat în realitate”. ”Ne aflăm într-un moment de cotitură al clasei politice care trebuie să se așeze”, a mai precizat acesta.

Vicepreședintele PSD și primar al orașului Iași, Mihai Chirica, a făcut afirmații extrem de tranșante la adresa șefului de partid, Liviu Dragnea și a manierei în care acesta conduce PSD, într-un interviu acordat duminică unui post TV.

Nu sunt mulțumit de modul în care Liviu Dragnea conduce partidul. Este nevoie de un alt lider. Dragnea a fost un foarte bun lider de partid pentru că a dus partidul la un scor electoral pe care PSD nu l-a mai avut de foarte mulți ani. Dar este nevoie de un alt fel de a conduce acum, nu mai merge cu politica conducerii cu pumnul în gură“, a declarat Mihai Chirică în urmă cu scurt timp.

Potrivit edilului de la Iași, PSD s-a îndepărtat de traiectoria social-democrației europene. Este un moment în care partidul are nevoie să se întâmple “lucruri profunde”, nu numai la nivelul liderului de partid, ci și al PSD în general.

Nu poți să te duci la un război și să fii surprins de strategia și deciziile generalului”, a spus Chirică referindu-se la numirile de premier făcute de Liviu Dragnea. Au fost momente în care actualul lider al partidului a pus în pericol viitorul PSD, crede edilul din Iași.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here