Situatia dupa prima proba a concursului de ocupare a posturilor de director și director adjunct din scolile din județul Iași

0
76

Astăzi, 18 februarie, s-a desfășurat proba scrisă a Concursului de ocupare a posturilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul Iași, sesiunea 2022.
La nivelul județului Iași, a fost organizat un singur centru special pentru susținerea probei scrise, la Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași.
Au fost prezenți 100 de candidați din totalul de 104 candidați validați pentru proba scrisă. 3 candidați nu s-au prezentat, iar 1 candidat a solicitat să susțină proba în sesiunea specială care va avea loc pe 4 martie 2022.
Nu au existat tentative de fraudă și nu a fost eliminat niciun candidat.
Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 18 februarie 2022.
Contestațiile la proba scrisă pot fi depuse la registratura Inspectoratului Școlar Județean Iași în perioada 19 – 20 februarie 2022, în intervalul orar 10-12, sau se transmit online la adresa concursdirectoriis@gmail.com în cel mult 48 de ore de la data și ora afișării rezultatelor. În cazul în care contestația este transmisă electronic, candidatul va anexa și o copie a buletinului/cărții de identitate.
Rezultatele finale la proba scrisă vor fi afișate în data de 22 februarie 2022.
Este declarat „admis” la proba scrisă candidatul care a obţinut cel puţin nota 7. Pot participa la proba de interviu doar candidaţii declaraţi admişi la proba scrisă.
Pe 4 martie se va susține proba scrisă din sesiunea specială pentru candidații care la data de 18 februarie 2022 se află în carantină sau izolare, în aceeași zi afișându-se și primele rezultate ale probei. În perioada 4-5 martie este prevăzută depunerea contestațiilor, soluționarea acestora și afișarea rezultatele finale pentru candidații participanți la proba scrisă din data de 4 martie 2022.
În perioada 4—8 martie, se înregistrează opțiunile candidaților pentru unitatea la care candidează și, în funcție de opțiune, se depun documentele pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimentare, conform art. 8 alin. (1) lit. n) din metodologia concursului.
Perioada 9—10 martie este prevăzută pentru constituirea comisiilor pentru proba de interviu, iar pe 14 martie se va publica graficul de desfășurare a interviurilor.
Desfășurarea probei de interviu va avea loc în perioada 16—25 martie. În perioada 17-29 martie este prevăzută depunerea contestațiilor la proba de interviu și soluționarea acestora.
Pe 29 martie vor fi afișate rezultatele finale, iar pe 30 martie candidații declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ își vor exprima opțiunile.
Pe 31 martie vor fi validate rezultatele finale, iar pe 4 aprilie se vor emite deciziile de numire (cu intrare în vigoare de la 18 aprilie 2022).
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 75 = 76