Situaţie disperată într-un sat din Vaslui. Primarul a ajuns să caute medic şi în Republica Moldova pentru cabinetul din localitate

0
67

Sătenii din comuna vasluiană Viişoara au ajuns la disperare după ce au rămas, de mai multe luni, fără medic. Oamenii sunt nevoiţi să meargă şi la o sută de kilometri distanţă pentru medicamente sau tratament. În plus, nu are cine să înregistreze naşterile sau decesele.

Pentru că situaţia a ieşit de sub control, autorităţile locale au ajuns să caute medic în Republica Moldova.

Medicul de familie din comuna vasluiană Viişoara a plecat din ţară în urmă cu două luni, după ce s-a căsătorit. De atunci, oamenii au rămas fără doctor. Nu are cine să elibereze certificate de naştere sau de deces, nici să elibereze reţete compensate sau gratuite pentru bolnavi.

Singurele care îi pot ajuta pe bătrâni şi bolnavi sunt asistentele.

Primarul din localitate a cerut ajutor la Casa de Asigurări de Sănătate, la Direcţia Sanitară şi la Colegiul Medicilor. Pentru că strădaniile nu au dat rezultate, a apelat la o soluţie mai puţin obişnuită: a distribuit afişe inclusiv în Republica Moldova.

Direcţia Sanitar Veterinară a luat măsuri ca pacienţii să beneficieze de servicii medicale.

“Populaţia din comună s-a înscris deja pe liste la alţi medici de familie, iar urgenţele sunt asigurate de medici din comuna învecinată”, a afirmat Ioana Pais, specialist DSP Vaslui

Până când autorităţile vor găsi un medic de familie care să vină în comuna Viişoara, sătenii se vor descurca, la fel ca în ultimele două luni, pe cont propriu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here