Situatie incredibila la o scoala din judetul Iasi. Cum au ajuns elevii de clasa I sa faca orele cu femeia de serviciu

0
67

Situatie incredibila la o scoala din judetul Iasi, acolo unde elevii de clasa I au ajuns sa stea in clasa cu femeia de serviciu sau cu mamele lor, din cauza unor neintelegeri intre doua invatatoare si conducerea institutiei.

Pana anul trecut la scoala Erbiceni copii de clasa intai si cei de clasa a treia au fost la invatamant simultan si faceau ore impreuna cu un singur invatator. Anul acesta s-a mai scos un post la concurs. Dar invatatoarea care a venit anul acesta spune ca a primit postul pentru a preda la clasa a treia.

Mi-am facut planificari pentru clasa a III-a si dupa ce a inceput anul scolar m-am trezit ca trebuie sa predau la clasa intai, desi am decizia care arata ca sunt titular la alta clasa. De la anul exista posibilitatea ca cele doua clase intai sa se comaseze intr-o singura clasa a II-a, iar eu sa pierd postul, deoarece nu mi se asigura continuitatea”, spune invatatoarea Petronela Birsan, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Directorul scolii are si el o explicatie. “Pe 1 septembrie, noi stiam ca aveam o singura clasa intai, dar in urma cererilor parintilor a crescut efectivul. Pe 10 septembrie am solicitat ISJ-ului sa mai facem o clasa si in felul acesta am ramas fara invatator, deoarece este vorba de 35 de copii de clasa intai, iar invatatorul scolii nu s-ar fi descurcat cu atat de multi. Petronela Birsan a venit titulara la clasa a III-a, iar doamna Cocioban a fost numita suplinitor la clasa intai. Mergand pe principiul continuitatii, am dorit ca elevii de clasa a III-a sa ramana la acelasi dascal, insa doamna Birsan nu accepta acest lucru. Pe 17 septembrie, consiliul de administratie a decis acest lucru, insa doamna nu vrea sa ia decizia, ea spunand ca doar cea de la ISJ conteaza. Eu cred ca se teme ca nu cumva sa-si piarda postul de la anul“, a declarat Constantin Acsinte, directorul Scolii cu clasele I-VIII Erbiceni.

Cei mai afectati sunt elevii, care merg la scoala doar sa “numere bancile”, dupa cum s-a plans unul dintre ei.

Stiti ce imi spune? Mama, da de ce ma mai trezesti dimineata sa merg, ce sa fac, sa numar bancile?“, a spus Crina Botezatu, mama unui baietel.

Contactata telefonic, sefa Inspectoratului Scolar Judetean a explicat ca directorul scolii a gestionat “putin defectuos situatia”. “Noi am trimis o echipa de control acolo azi. Directorul a gestionat putin defectuos aceasta situatie, vorbim de clasa a III-a si de o continuitate. Doamna Birsan este titulara, dar este la inceput de drum, fiind transferata de la o gradinita si este normal sa ia clasa intai. Cred ca e o ambitie, inspectorii vor gasi cea mai buna solutie pentru copii. Daca elevii de clasa a III-a s-au adaptat, iar parintii doresc ca acestia sa continue cu acelasi dascal, atunci este in regula…Eu merg pe ideea de continuitate in cazul invatatoarei Cocioban, cealalta este la inceput de drum, e normal sa ia clasa intai”, a declarat Camelia Gavrila, inspector-sef la ISJ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here