Smecherii cu terase neautorizate continua sa-i sfideze pe inspectorii Primariei

1
51

Domeniul public aferent zonei centrale a Iasului a fost transformat intr-o mare terasa neautorizata. La un calcul minor, la o medie de 2-3 amenzi pe saptamana, date de inspectorii Corp Control de la deschiderea sezonului de vara, acelor smecheri care vor sa se extinda dupa modelul Cafenea Piata Unirii sau Mamma Mia, la acest moment nu ar mai fi trebuit sa existe nici o terasa neautorizata. Ei bine, si in primele 10 zile ale acestei luni, inspectorii Primariei au mai gasit doi nesimtiti fara contracte de folosinta a domeniului public care isi extinsesera abuziv terasele pe trotuare, pietonii find nevoiti sa mearga pe partea carosabila. Peste aceste ilegalitati, functionarii din Palatul Roznovanu au mai aplicat 9 amenzi în sumă de 17.900 de lei pentru lipsa autorizaţiilor de funcţionare la unele unitati de alimentatie publica, 14 amenzi în sumă de 7.000 de lei pentru expunerea mărfurilor în afara tonetelor sau 4 amenzi în sumă de 3.000 de lei pentru nerespectarea somațiilor de ridicare a unor autoturisme avariate abandonate pe domeniul public, din totalul celor 33 de procese verbale de contravenţie, cu amenzi în sumă de 34.400 de lei.

1 COMMENT

  1. Ce tampenie!
    Unul care lasa masina avariata in spatii publice sigur nu o face din rea intantie ci pentru ca probabil nu are unde sa o duca sau nu are bani sa o repare. Prieste pentru neputinta lui amenda de 3000 lei. Unu care vinde ilegal pe spatiu public 7000 lei adica doar dublu. Unu care ocupa abuziv un spatiu public si castica poate 20000 lei pe zi din asta primeste de 6 ori mai mult.
    In tre neputinta si smecherie diferenta este de 6 ori coantumul amenzii. 🙂
    Este absolut normal sa iti rada smecherul in fata.
    Cand un tip protesta pe Stefan cel Mare carand pana acolo un ghiveci cu un copac in el autoritatile au venit cu masina de gunoi. La terasele ilegale nu se poate nici macar strange mesele asezate ilegal, se dau doar amenzi modice (zic eu) fata de amenzile date cetateanului de rand.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =