Socant! Act medical sistat pe timp de noapte în sectiile medicale de la Spitalul Spiridon. Ziua șpagă, noaptea abandon

0
107

Uciderea cu zile a oamenilor nevinovați, în spatele ușilor închise, continua în spitalele din Iași! Genocidul petrecut în perioada Covid este perpetuat de niște nulitati cu parafa medicala. La Spitalul Sf Spiridon din Iași sunt menținute artificial restricțiile Covid pentru a acoperi lipsa actului medical.
In acest moment, nu exista nicio stare de urgenta, de alerta sau alta stare care sa greveze actul medical și sa conditioneze vizitele la bolnavi. Cu toate acestea, este anulat în mod abuziv un drept fundamental, efectele acestuia rasfrangandu-se direct asupra sanatatii pacientilor internati in sectiile Spitalului Sf. Spiridon din Iasi, in special la Sectia de Gastroenterologie.
Practic, o mana de ticalosi ai sistemului sanitar iesean au interzis programul de vizite la bolnavi, acest lucru facandu-se sporadic si subiectiv, dupa traversarea binecunoscutului filtru al spagii catre infirmieri sau asistente. Apartinatorii care vin sa isi viziteze bolnavii sunt intampinati de infirmieri pe post de gardieni care sustin ca “Covidul nu a disparut, asa ca nu exista program de vizite”, dar cu putina bunavointa se pot face vizite la bolnavi, nu mai mult de 5 minute, bunavointa reprezentand, evident, o mica atentie strecurata in mainile acestor neica nimeni care reprezinta primul filtru din cordonul sechestrarii bolnavilor. Aceste proceduri interne, care contravin legii pacientului, sunt lipite discret pe usile de acces in sectii, in mod neasumat.
Potrivit Articolul 32 din Legea pacientului (LEGE nr. 46 din 21 ianuarie 2003), “pacientul poate beneficia de sprijinul familiei, al prietenilor, de suport spiritual, material și de sfaturi pe tot parcursul îngrijirilor medicale. La solicitarea pacientului, în măsura posibilităților, mediul de îngrijire și tratament va fi creat cât mai aproape de cel familial”.
De asemenea, aceasta masura interna si neasumata, contravine si recomandarilor Ministerului Sanatatii care puncteaza faptul ca programul de vizite la bolnavi este esential, astfel incat acesta sa nu simta ruptura de familie, pacientul recuperandu-se mai repede daca are familia aproape.
Bolnavi sechestrati in saloane, cu drepturile incalcate
Practic, la Spitalul Sf. Spiridon s-a compilat peste noapte o pandemie reinterpretata, despre ale carei substraturi exista marturii de-a dreptul socante.
Bolnavii stau toată noaptea cu acele înfipte în ei, chiar dacă din sondele de la perfuzie nu mai curge nimic, de ore bune. Imediat dupa miezul noptii si pana pe la 6 dimineata, prin saloane nu mai trece nimeni. Asistente, infirmiere si tot personalul medical, doarme si cacatul in ele. De abia dimineața, cu câteva ore înainte de schimbul de garda, se da o raita prin saloane și sunt înlocuite sondele și, totodată, se face o trecere în revista a stării bolnavilor, sau mai plastic spus, a celor care au dat coltul și a celor care au mai rezistat”, ne-a relatat un bolnav internat la Sectia de Gastroenterologie a Spitalului Spiridon.
Acest lucru a fost sesizat, prin observatie directa, si de reporterii AgoraPress. In primul rand, in ciuda restrictiilor impuse abuziv, sub semnul Covid, personalul medical nu este echipat specific unei pandemii. Din echipamentul acestora lipsesc pana și banalele și esențialele măști medicale, iar recipientele de la întrarea în spital s-au uscat în lipsa dezinfectantului care nu a mai fost pus de saptamani bune. În momentul in care un apartinator ajunge la usa sectiei in care ii este internata ruda, este oprit de un infirmier care, contra unei atentii, suna la o asistenta de pe sectia pe care se afla bolnavul, acest fapt fiind in sine si o avertizare ca personalul medical trebuie sa faca act de prezenta si sa mimeze actul medical in zona pacientului sau a salonului in care se gaseste acesta.
Daca acest lucru se intampla pe timp de zi, situatia pe timp de noapte este cu totul alta, lucru recunoscut involuntar reporterilor AgoraPress si de un asistent al Sectiei de Gastroenterologie, potrivit caruia pe sectii nu raspunde nimeni la telefon pe timp de noapte, pentru ca nu este personal medical activ. In aceste conditii, sunt introduce anumite restrictii interne care sa acopere un act medical defectuos sau care lipseste cu desavarsire, restrictii in spatele carora se prolifereaza mica coruptie de spital si marele joc al hazardului cu vietile bolnavilor. Asta se întâmplă când posturi cheie din sănătate, politie sau finanțe sunt ocupate de rebuturi profesionale din Botoșani, care nu stiu si nici nu vor sa aduca un management performant pe zona lor de responsabilitate.
Aceste realitati crunte de la Spitalul Sf. Siridon din Iasi vor fi aduse la cunostinta reprezentantilor Ministeruiui Sanatatii, pentru a demara unele verificari de corectie prin intermediul Corpului de Control.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

72 − = 68