Şocant! O parte din faleza din Eforie Nord s-a prăbuşit

0
79

Consolidată în urma cu numai câteva luni, faleza din staţiunea Eforie nord, în zona Acapulco, s-a prăbuşit 50 de metri pătraţi din faleza au luat-o la vale, spre plaja.
Cu toate că în zonă se desfăşoară lucrări ample de consolidare, malurile cedează şi se prăbuşesc bucată cu bucata. O echipa de specialisti cauta solutii pentru stoparea fenomenului avind in vedere ca terenul continua sa alunece.
Reprezentamtii primariei Eforie care deruleaza in zona un proiect de reabilitare a soselei pietonale spun ca motivepe pentru care faleza s-a prabusit pe o portiune asa de mare sunt ploile care au inmuiat terenul.
Reprezentantii Directiei Apelor Dobrogea Litoral care in acest moment deruleaza un proiect de largire a plajelor in zona si de stopare a eroziunii costiere, nu sunt insa de aceeasi parere cu primaria Eforie.
Ei considera a ca nu numai ploile din ultima perioada au creat problem ci si lucrarile la aleea pietonale facute de primarie. Până vor stabili cu exactitate cauza alunecarii de teren, specialistii incearca sa gaseasca solutii rapide de consolidare avind in vedere ca sunt in pericol cladirile din zona.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here