Soferul CTP care a bagat in spital o minora a fost concediat. Se introduc verificari cu alcooltestul pentru 1100 de angajati CTP

0
58

Soferul care a acroșat o minora pe trecerea de pietoni de la Bicaz a fost concediat. Incepând cu data de 19.06.2021, procedura de verificare a angajaților cu privire la consumul de alcool a fost extinsă și la șoferii și vatmanii care fac schimbul de tură în traseu.

Ancheta internă cu privire la accidentul de autobuz de pe data de 17.06.2021 a fost finalizată. Șoferul care a acroșat o minora pe trecerea de pietoni de la Bicaz a fost concediat. Având în vedere gravitatea incidentului și a faptului ca a fost depistat cu alcool in timpul serviciului, s-a luat decizia de sancționare maximă, prin desfacerea disciplinară a contractului de muncă.

Totodată, începând cu data de 19.06.2021, procedura de verificare a angajaților cu privire la consumul de alcool a fost extinsă și la șoferii și vatmanii care fac schimbul de tură în traseu. Măsurile de verificare cu aparatul alcooltest includ mai multe categorii de personal, lunar fiind supuși testării aproximativ 1.100 de salariați.

Reiterăm poziția companiei cu privire la consumul de alcool în timpul orelor de serviciu, abatere față de care manifestăm toleranța zero  și care este sancționată drastic. Totodată, subliniem importanța atenției și prevenției în trafic, cu implicarea tuturor participanților la trafic, de la pietoni, bicicliști și până la conducătorii auto. Asigurăm călătorii că punem accent în primul rând pe siguranța călătorilor și a celorlalți participanți la trafic. O statistică a coliziunilor înregistrate de la începutul acestui an arată un procent covârșitor, de peste 80 de procente, în care vina aparține celorlalți participanți la trafic“, a declarat Cristian Stoica, directorul general al CTP Iasi. 

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here