Sondaj SOCIOPOL: Chirica si Balaniscu se bat umar la umar pentru Primarie, iar Alexe este trimis acasa. Cum stau ceilalti candidati

0
66

Cel mai recent sondaj realizat de Sociopol pentru municipiul Iași, comandat de PSD si publicat înaintea alegerilor, relevă o competiție acerbă între principalii doi candidați. Conform sondajului, Mihai Chirica, de la PNL, conduce cu 29% din intențiile de vot, urmat îndeaproape de Bogdan Balașnicu, candidatul PSD, cu 22%.
Alți candidați semnificativi în cursa electorală pentru Primăria Municipiului Iași sunt Marius Bodea, Alianța Dreapta Unită (18%), pe care un anonim deputat de USR pe nume Cristinel Berea il prezenta intr-un sondaj de Tik Tok drept castigator al Primariei, și Tudor Ciuhodaru, AUR (14%), potrivit Sondajului Sociopol.
Favorit pentru președenția Consiliului Județean Iași este Bogdan Cojocaru, de la PSD, cu 33%, urmat îndeaproape de Costel Alexe, de la PNL, cu 30%.
De altfel, partidele favorite pentru Consiliul Local Municipiul Iași sunt PNL, 25%, PSD, 24% și Alianța Dreapta Unită, 24%. Iar la Consiliul Județean Iași, favorit este PSD, 35%, urmat de PNL cu 29% și Alinața Dreapta Unită cu 17%.
Un procent de 44% din cei care au răspuns sondajului se arată interesați de alegeri.
Conform sondajului, din cetățenii care sunt în țară și au drept de vot, respectiv 83% din populație, se estimează că 57% vor merge să voteze.
Sondajul a fost efectuat în perioada 30 mai – 4 iunie 2024 pe un eșantion reprezentativ al populației adulte neinstituționalizate din municipiul Iași. Volumul eșantionului a fost de 1247 de cazuri, iar marja de eroare asociată este de +/- 2.9%, la un nivel de probabilitate de 95%. Datele au fost colectate folosind metoda de interviuri telefonice asistate pe calculator.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here