Sorin Bocancea, fost rector al Universităţii „Petre Andrei” Iaşi, condamnat cu executare pentru favorizarea infractorului

0
69

Curtea de Apel Iaşi a decis astazi ca fostul rector al Universităţii „Petre Andrei”, Sorin Bocancea, să fie condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu executare. Decizia instantei nu este definitivă. Curtea de Apel Iaşi s-a pronuntat, in acelasi dosar, si in cazul prodecanului Facultăţii de Drept a universităţii, Dan Florin Drugă, pe care l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, dar si in cazul altor doi inculpat, respectiv Cristian Bocancea şi Mark Bucuci, cadre didactice ale universităţii, condamnati la 1 an şi 8 luni cu executare, respectiv 1 an şi 4 luni de închisoare cu amânarea pedepsei.

Potrivit rechizitoriului, în perioada decembrie 2015 – 3 iunie 2016, Florin Drugă, în calitate de prodecan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi şi titular de curs la disciplinele Teoria Generală a Dreptului şi Drept Penal, prin intermediul inculpatului Melinte Dan, a pretins de la un student suma de 18.900 lei în vederea promovării în anul al 3-lea de studii, la unitatea de învăţământ respectivă. În acest context, la data de 06 iunie 2016, inculpatul Drugă Dan – Florin a primit cu titlu de mită, de la studentul respectiv, suma de 19.000 lei din care, pentru „ajutorul” acordat, a remis ulterior inculpatului Melinte Dan 3.500 lei, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 46 = 56