Sotia fostului director al RATP Iasi a fost “prioritizata” pentru o noua finantare de la bugetul local

0
68

În perioada septembrie 2016 – iulie 2017 Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (A.N.C.A.A.R.), filiala Iași, ONG condus de Carmen Gherca, sotia lui Maricel Gherca, fostul director al regiei de transport local, a implementat proiectul ”Voluntar pentru un copil cu autism”, finanțat de Primăria Municipiului Iași, în baza prevederilor Legii 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general. Reamintim faptul ca presedinta acestei asociatii este angajata a Primariei Iasi, respectiv la Compania de Transport Public (CTP) condusa de prietenul de familie, Cristi Stoica, pe postul de sef Birou Informatic. Practic, banii iesenilor se invart in aceleasi maini ale unor persoane pironite de zeci de ani in posturi publice.

Bugetul total al proiectului a fost de 62.839 lei, din care 56.555 lei finanțare din partea Consiliului Local Iași și 6.238 lei co-finanțare din partea A.N.C.A.A.R. Iași.

Potrivit fisei de proiect, scopul acestuia a fost îmbunătățirea calității serviciilor furnizate de organizație către beneficiarii diagnosticați cu autism și către familiile acestora din Iași, care sunt membri ai asociației. Obiectivele specifice au urmărit, pe de o parte, utilizarea eficientă a resurselor umane voluntare ale organizației și furnizarea de ședințe de terapie logopedică pe parcursul derulării proiectului iar, pe de altă parte, dezvoltarea capacității organizaționale prin elaborarea unui plan strategic al asociației.

În urma derulării proiectului, 33 de voluntari au fost înscriși în baza de date a asociației și au participat la un proces de instruire internă pentru dobândirea unor abilități specifice intervenției în cazul persoanelor diagnosticate cu autism, 15 copii și tineri diagnosticați cu autism, beneficiari ai ANCAAR Iași, au participat la ședințe de terapie logopedică pe parcursul derulării proiectului, 30 de cadre didactice din școlile din județul Iași au fost informate cu privire la provocările integrării copiilor cu autism în școala de masă în raport cu relația cu părinții copiilor tipici din clasă, iar 60 de familii, membre ale asociației, vor beneficia de servicii de mai bună calitate, prin elaborarea planului strategic organizațional”, a declarat Carmen Gherca.

Ca acesti bani au fost folositi in scopul declarat, nu se stie, deoarece transparentizarea cheltuirii fondurilor publice pe diverse actiuni voluntare este blocata de ani buni, invitatia catre presa, in aceste cazuri, traducandu-se doar prin informari lapidare post-eveniment.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 5 = 1