“Spartanul” din Suceava oferă ajutor refugiaților din Ucraina

0
61

Printre cei care au decis să nu fie simpli martori ai evenimentelor tragice din Ucraina, este si Ștefan Mandachi. Afaceristul a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că a primit deja la hotelul său din Suceava primii refugiați din Ucraina.
La hotelul nostru din Suceava am cazat gratuit deja (la ora 17:45) primii patru refugiați: soț, soție, copil, bunica. Locurile sunt limitate, nu am fost pregătiți și există multe rezervări prealabile (inclusiv ucrainieni). Subliniez, prioritare sunt cazurile de refugiați CU CÂINI și PISICI. Vom construi până luni 30 țarcuri și cuști pentru “câinii refugiați” unde ar intra cam 40-50 animale (dacă nu se mușcă). Asta în primă fază!
Chiar dacă depașim numărul, găsim soluții pentru necuvântătoare.La restaurantul Spartan din centrul Sucevei, poate servi GRATUIT o masă caldă orice cetățean ucrainian care prezintă un act de identitate. Vom pune la dispoziție gratuit o sală de evenimente de 1000 MP pt. paturi (dacă ne cer autoritățile).Astăzi am văzut cele mai multe mașini de Ucraina în Suceava din toată viața mea. I-am salutat pe toți în trafic!
”, a scris Ștefan Mandachi, pe Facebook.
Un alt afacerist care si-a deschis afacerea pentru a veni in sprijinul refugiatilor din Ucraina este Beniamin Lucescu, unul dintre proprietarii firmei Tarsin din Rădăuţi, care a anuntat ca zilnic, două autocare ale firmei vor prelua gratis refugiaţii din Ucraina care ajung în Vama Siret.
„Vom permanentiza şi vom avea aici maşini pentru a transporta refugiaţi gratis. Vom duce oamenii la Rădăuţi, la Suceava sau la Otopeni dacă vor să plece mai departe cu avionul către Europa. Vor fi două autocare pe zi. Sunt oameni care în general spun că vor să plece peste hotare. M-a impresionat o mamă cu doi copii care a venit singură, pentru că pe bărbaţi nu îi lasă să treacă graniţa”, a afirmat Beniamin Lucescu. (M.G.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 9 = 10