Spectacol aniversar 50 de ani de la infiintarea Ansamblului Studentesc MUGURELUL, in cadrul Festivalului National Folcloric Studentesc la USV Iasi

0
58

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) organizează vineri, pe 27 mai, ora 16:00, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”, cea de a cincea ediție a Festivalului Național Folcloric Studențesc „Așa-i viața omului”. Ediția din acest an este dedicată Ansamblului Studențesc MUGURELUL care sărbătorește 50 de ani de la înființare.
Festivalul reunește ansambluri care promovează tinerele valori din diferite zone ale țării precum Moldova, Bucovina și Muntenia. Spectacolul va fi susținut de: Ansamblul Studențesc MUGURELUL (USV Iași), Ansamblul Studențesc BUCUR (USAMV București), Ansamblul Folcloric ARCANUL (al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava), Ansamblul Folcloric ”Doina Carpaților” al Casei de Cultură a Studenților din Iași, Ansamblul Folcloric TREI GENERATII al Comunei Heleşteni și Ansamblul Folcloric MOLDOVENII DIN CETATE al Comunei Moșna.
”Universitatea noastră dorește să mențină în atenția publicului bogăția tradițiilor populare românești cu ajutorul studenților iubitori de folclor. Astfel, încurajăm ca pe perioada studenției tinerii să fie implicați în activități menite să dezvolte latura artistică, socială, dar și educativă. Felicitări tuturor generațiilor, care mai bine de cinci decenii, s-au implicat în acțiunile derulate de Ansamblul Folcloric Studenţesc al USV Iaşi, pe care îl vom sărbători într-un cadru festiv, vineri, pe 27 mai în cadrul Festivalui. Ne bucurăm nespus că numărul membrilor Ansamblului MUGURELUL depășește cifra de 150 de pasionați, iubitori de folclor și promotori ai acestuia”, a precizat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activităţile sociale.
Festivalul Național Folcloric Studențesc „Așa-i viața omului” este organizat de USV Iași, în parteneriat cu universitățile de care aparțin ansamblurile participante.
Ansamblul „Mugurelul” a fost înființat în anul 1970 sub forma unei formații de dansuri, care s-a transformat într-un ansamblu folcloric, participând la numeroase turnee în țară și în străinătate. În prezent, grupul are în componență 90 de membri și este cel mai mare ansamblu de amatori din țară, format din foști dansatori împreună cu urmașii lor, copii, nepoți și studenți.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − = 16