Spectacol caritabil „Scrisori între Pământ și Cer”

0
58

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, în calitate de partener, vă invită duminică, 21 aprilie 2019, ora 16.00, la Palatul Culturii, Sala „Ștefan Procopiu”, la un spectacol caritabil organizat de Asociaţia Psiho-medicală „Bucuria de a fi”.

Intitulat „Scrisori între Pământ şi Cer”, evenimentul îşi propune să atragă atenţia atât asupra condiţiei pacienţilor cu cancer, cât şi a familiilor lor, afectate deopotrivă de maladia secolului. Intrarea la spectacol se va face în baza unei donaţii de 50 de lei, suma fiind destinată achiziționării unor dispozitive medicale de decontaminare și purificare a aerului și a suprafețelor necesare saloanelor din secțiile de oncologie, dar și editării unui volum cu scrieri terapeutice, dedicat persoanelor cărora cancerul le-a răpit pe cineva drag.

„Cancerul este o boală care afectează, în egală măsură, atât bolnavul cât și întreaga sa familie. Aparținătorii, ca și cel diagnosticat, se confruntă adesea cu atacuri de panică, depresie,  anxietate, disperare și neputință. De multe ori cei diagnosticați cu cancer se pierd, iar aparținătorii rămân blocați în lucruri nespuse, emoții reprimate și multă suferință interioară.  Am  conceput acest proiect cu gândul de a veni în sprijinul acestora, prin intermediul unei metode terapeutice de deblocare a emoțiilor reprimate, în forma unor scrisori pe care aceștia să le scrie celor plecați. Scrisorile vor fi lansate, în mod simbolic, spre cer, prin intermediul porumbeilor și al baloanelor cu heliu, dar vor fi editate și într-o carte pe care o vom lansa ulterior, dedicată tuturor celor care au pierdut pe cineva drag în lupta cu cancerul”, detaliază psihologul Mihaela Gheran Palade, președintele și fondatorul Asociației Psiho-Medicale „Bucuria de a fi”, ea însăși pacient al Institutului Regional de Oncologie (IRO).

Spectacolul va fi prezentat de Anca Medeleanu, realizator programe Radio Hit și moderator TVR Iași. Vor participa soprana Luiza Torboli (Filamornica de Stat „Moldova” Iaşi), acompaniată de către pianistul Andrei Enoiu-Pânzariu. Vor cânta Theodora Manolache, Daria Bahrin şi Sofia Onică (prof. coordonator Anca Apetroaie, Palatul Copiilor, Clasa de excelență), vor dansa micuţii artişti de la Academia Show Jr (coordonatori: Cosmina Paraschiv, Mona Moldovanu, Irina Colban), care vor oferi şi o prezentare de modă – Colecția JOC by Alina Babcineţchi. La finalul evenimentului, scrisorile scrise vor fi trimise către Cer cu ajutorul unor baloane cu heliu și a unor porumbei.

Regia artistică este semnată de conf. univ. dr. Ligia Delia Cosoi, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași –  Facultatea de Teatru; consultant – lect. univ. dr. Ioana Bujoreanu, concept eveniment – Maura Anghel, jurnalist. Rezervările se fac la adresa de e-mail mihaelapalade@bucuriadeafi.com

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here