Spectacol realizat de Opera Iași în parteneriat cu Universitatea de Arte Iași

0
162

Încheiat în urmă cu doi ani, parteneriatul dintre Opera Națională Română din Iași și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași are noi rezultate. Astăzi, de la ora 18:30, urmare a colaborării dintre cele două instituții, publicul ieșean va putea urmări spectacolul „Don Pasquale”, de Gaetano Donizetti. Reprezentația, condusă muzical de Bogdan Chiroșcă, va aduce pe scenă studenți talentați ai universității amintite și artiști ai Operei Iași.
Teatrul liric ieșean va participa apoi la două festivaluri importante, DescOperă – Open Air Classical Music Festival, la Butuceni și Bucharest Opera Festival.
Opera Națională Română din Iași va prezenta pe 18 iunie, în Republica Moldova, opera „Pescuitorii de perle”, de Georges Bizet, iar pe 22 iunie, pe scena Operei Naționale București, opereta „Văduva veselă 2.0”, în regia maestrului Andrei Șerban.
Artiștii lirici ieșeni vor încheia stagiunea 2022-2023 cu două reprezentații găzduite de Sala Mare a instituției: „Romeo și Julieta”, de Serghei Prokofiev, pe 28 iunie, și „Indiile galante”, de Jean-Philippe Rameau, pe 2 iulie.
Stagiunea 2023-2024 a Operei Iași va începe în luna septembrie.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here