Spectacole de teatru in cartiere şi proiecţii de filme pe Terasa Acoperiş a Ateneului din Iasi

0
58

Săptămâna ce urmează continuă cu proiectul Ateneu în Oraș, iar spectacolele ce vor veni în fața ieșenilor sunt:Afis Atentie si Peter 17 iunie 2017-1000

Spectacol de teatru pentru copii „Peter Pan”, în regia lui Iulian Sandu, sâmbătă dimineața, la ora 10.00 în Piața Voievozilor. Îi invităm pe copii, părinți și bunici să urmărească aventurile prin care trec frumoasa Wendy și frățiorii săi în compania eroului copilăriei, Peter Pan. Deși nu vrea să crească niciodată, copilul din Țara de Nicăieri trebuie să îl înfrunte pe fiorosul Căpitan Hook pentru a-i ajuta pe noii săi prieteni: Wendy si cei doi frați mai mici ai fetei. Crocodilul Tic Tac, copiii din Țara de Nicăieri și chiar și Căpitanul Hook îi vor încânta pe cei prezenți cu muzică, dansuri și aventuri. Sâmbătă, 17 iunie, la ora 10.00 vă așteptăm să vă reamintiți de copilărie în Piața Voievozilor. Participarea este gratuită.

Spectacol de teatru „Atenție: aterizăm”, regia Daniel Onoae se va juca sâmbătă, 17 iunie, la ora 21.00 în Piața Voievozilor. Cea mai de succes producție a Ateneului ieșean se va juca sâmbătă seara, începând cu ora 21.00 în Piața Voievozilor. Cele trei stewardese și logodnicul lor vă așteaptă să vă amuzați de situațiile comice prin care sunt nevoiți să treacă. Vă așteptăm sâmbătă  la ora 21.00 la o seară de comedie în Piața Voievozilor. Participarea este gratuită.afis Dragoste in oras-1000

Spectacol de teatru „Dragoste pe contrasens” în regia lui Andrei Ciobanu se va juca duminică, 18 iunie, la ora 18.00 în parcul din fața Teatrului Național, pe locația Primului Teatru Evreiesc din lume. Protagoniștii comediei „Dragoste pe contrasens” vă promit o după amiază cu zâmbete, începând cu ora 18.00 în aer liber, pe locația primului Teatru Evreiesc din lume. Participarea este gratuită.

La Ateneu, ieșenii sunt așteptați și pentru alte evenimente culturale:

Spectacol de teatru „Momo” de Michael Ende, Liceul Waldorf Iași, marți, 13 iunie, ora 19.00 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”, preț bilet 10 lei/ 8 lei

Spectacolul  de teatru „Momo” al trupei Gala propune o parabolă despre lumea de astăzi, consumeristă, și un îndemn de reîntoarcere la o viață tihnită, cu sens, fără grabă inutilă.

Momo este o fetiță misterioasă care trăiește printre ruinele de la periferia unui oraș fără nume. Ea nu știe să citească sau să numere, nu știe cine îi sunt părinții și nici câți ani are. Însă ceea ce știe să facă micuța Momo, ca nimeni altul, este să asculte. Acordând atenție fiecărui om, ea îi ajută pe toți să găsească singuri răspunsurile la întrebările care îi frământă. Fetița nu este niciodată tristă, nu se plânge de nimic și are mulți prieteni buni.

Brusc, orașul lângă care locuiește Momo este acaparat de „cenușii”, bărbații care le răpesc oamenilor timpul. Alături de maestrul Hora, ocrotitorul timpului, și de țestoasa Casiopeea, micuța Momo își propune să salveze omenirea. Dacă reușește sau nu, vom afla urmărind spectacolul!

Trupa GALA de la Liceul Teoretic Waldorf Iași este coordonată de doamnele profesoare Liliana Anton și Agnes Lăzărescu, precum și de Katherina Matei, absolventă a Liceului Waldorf și a Facultății de Teatru Iași, specializarea actorie (promoția 2017)

Distribuția (în ordine alfabetică): Diana Andrieș, Lucian Blăjuță, Smaranda Bucur, Denisa Bulai, Ciprian Ciubotaru, Petru Costandache, Ana-Maria Cornici, Dragoș Costea, George Dăscălița, Daiana Ghiujan, Alexandru Grigoraș, Rareș Iftode, Andreea Ioniță, Radu Mardare, Alexandru Mihai, Alexandru Munteanu, Miruna Netedu, Gabriel Niță, Adrian Olaru, Ștefan Onisei, Dimitria Oprea, Clara Plotzki, Vlad Potîngă, Tudor Preda, Irina Pripa, Roxana Sandu, Matei Stoica, Vlad Șaramet, Cristina Tardivello, Aida Todescu.

Vă invtăm marți, 13 iunie,la ora 19.00 să dăruiți o oră din timpul dumneavoastră unor tineri talentați, la Ateneul din Iași. Biletele au fost puse în vânzare la prețul de 10 lei / 8 lei cu reducere pentru elevi,studenți, șomeri și pensionari.

Spectacol de dans sportiv – Clubul de dans sportiv „Katiușa”, miercuri, 14 iunie, ora 19.00 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”, intrarea liberăAfis Vasilache iunie 2017 -1000

Spectacol de teatru pentru copii „Vasilache și Mărioara”, PuppetsArt Time – Teatrul de buzunar, sâmbătă, 17 iunie, ora 11.00 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”, preț bilet 8 lei

Această formă de spectacol a apărut in secolul XVII în târgurile şi bâlciurile din oraşe, iniţial ca bastonade. Puppets Art Time a adaptat această formă de spectacol la tradiţiile și poveştile cu tâlc româneşti, readucând personaje “șugubețe” în prim plan şi un final plin de veselie.

Vă așteptăm la o porție de bună dispoziție, sâmbătă, 17 iunie, ora 11.00 la Ateneu, în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”.

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 8 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Spectacol de teatru „Scaunul din strană”, Școala de Arte Populare „Titel Popovici”, sâmbătă, 17 iunie ora 15.00 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”, intrarea liberăafis In tara lui Papura Voda-1000

Spectacol de teatru „În țara lui Papură Vodă sau Povești de aburit adulții”, regia Andrei Ciobanu, sâmbătă, 17 iunie, ora 19.00 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”, preț bilet 15 lei/ 10 lei cu reducere

Sâmbătă, 17 iunie 2017 de la ora 19.00 în Sala Mare de Spectacole “Radu Beligan” a Ateneului din Iaşi se joacă comedia „În Ţara lui Papură Vodă sau poveste de aburit adulţii” în regia lui Andrei Ciobanu. Adaptare după „Pacea cu Zmeii” de Valeriu Butulescu.

Distribuție: Ileana Ocneanu

Ionuţ Gînju

Andrei Ciobanu

Cuvântul regizorului: „Orice Ileana Cosanzeana își dorește un Făt Frumos, călare pe un cal alb, care să o salveze din turnul unde este închisă de Zmeul Zmeilor, să o ia și să o ducă într-un castel de aur sau de argint sau măcar de bronz. Ea, o tânără cu ochii mari, cu talie de viespe, o zână frumoasă și gingașă; el, cel mai mare erou popular, curajos, voinic, puternic, cu o privire pătrunzatoare. Iar cei doi, cuplul perfect, vor trăi fericiți până la adânci bătrâneți. Asta se întâmplă doar în basme. Dar ce se întâmplă când anii au trecut? Ilenei i s-a îngroșat talia de viespe, el a căpătat o „somptuoasă” burtă, iar „cuplul perfect” nu mai locuiește nici măcar în castelul de bronz, ci într-o garsonieră confort 2! Celor doi le-au trecut aburii îndrăgostelii. Abia se mai suportă unul pe celălalt și, în plus, sunt nevoiți să trăiască de pe azi pe mâine în țară lui Papură Vodă, unde lui Făt Frumos cei de la Împărăție îi restructurează postul, Ileana e casnică și mai presus trebuie să și plătească taxe la Primărie. Și ca și cum toate acestea nu ar fi de ajuns, cei doi sunt vizitați și de Zmeul Zmeilor, ajuns între timp politician.”

Piesa este o comedie acidă cu accente parodice, o satiră social-politică, dar mai ales un pamflet și trebuie tratată ca atare. Orice asemanăre cu persoane sau fapte reale este pur întâmplătoare 🙂

Atenţie ! Există riscul să faceţi febră musculară la obraji de la prea mult râs.

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri : 15 lei/ 10 lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Avanpremieră proiecție de film „Planeta Petrila”, regia Andrei Dăscălescu, sâmbătă, 17 iunie, ora 21.30 pe Terasa Acoperiș, preț bilet 10 lei

După debutul cu „Constantin și Elena” (premiat în 2008 la IDFA), regizorul Andrei Dăscălescu s-a întors la Amsterdam anul trecut cu „Planeta Petrila”, un documentar despre închiderea Minei Petrila. Povestea este spusă din perspectiva artisului Ion Barbu, care încearcă să salveze patrimoniul industrial prin reconvertirea în spații muzeale și creative, și a minerului Cătălin Cenușă, liderul ultimului grup de mineri care mai activează în această mină.

Filmat între 2013 și 2016, documentarul „Planeta Petrila” a surprins viața la Mina Petrila în ultimii 3 ani de existență, inclusiv imagini unicat cu ultimele lucrări din subteranul minei. Filmul e reprezentativ pentru condițiile grele de munca și pentru decăderea minelor din Valea Jiului, fiind un document al unei lumi aproape disparute.

Pe de altă parte, documentarul urmarește formarea unui nucleu de societate civilă petrileană care, după o luptă de 4 ani, reușește să salveze clădirile istorice ale minei de la demolare.

Inițiatorul acestei mișcări civice este artistul Ion Barbu, fost topograf la Mina Petrila, responsabil pentru petele de culoare și happening-urile culturale din micul orășel minier aflat în plin declin.

Ateneul din Iași vă invită sâmbătă, 17 iunie, la ora 21.30 la proiecția în avanpremieră a documentarului „Planeta Petrila”. Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 10 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.afis De ziua lui Pinochio-1000

Spectacol de teatru pentru copii „De ziua lui Pinocchio”, Marionnette Show, duminică, 18 iunie, ora 11.00 în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan”, preț bilet 8 lei

Pe cunoscutul și îndrăgitul Pinocchio îl vor cunoaște copiii așa cum este el : ca o marionetă. Vor face cunoștință cu acest tip de păpușă, dar și cu celelalte personaje care le vor atrage atenția cu siguranță. Bătrânul Gepeto reușește, alături de Zâna cea bună, să îi dea naștere lui Pinocchio ; și cum altfel ar putea sărbători minunea asta decât prin a-i organiza micuțului o petrecere de ziua lui?

Vă invităm, așadar, la ziua micuțului Pinicchio duminică 18 iunie, la ora 11:00, la Ateneul din Iași, să ne distrăm împreună și să îl sărbătorim așa cum se cuvine!

Din spectacolul nostru copiii vor învăța că minciuna nu îi ajută cu nimic, din contră, ea le poate încurca acțiunile, că atunci când continui să spui minciuni și nu îți recunoști greșelile situația se poate agrava și iertarea din partea celor mințiți vine mai greu, că este bine întotdeauna să alegem să spunem adevărul oricât de greu ne-ar fi și că dacă îți recunoști greșelile, ești pe jumătate iertat.

Trupa Marionnette Show vă invită la spectacolul „De ziua lui Pinocchio”, duminică 18 iunie 2017, la ora 11:00,în Sala Mare de Spectacole a Ateneului din Iași.

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 8 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Recital „Prietenii pianului” susținut de cursanții profesoarei Ada Zaharia, duminică, 18 iunie, ora 12.30 în Foaier, intrarea liberăafis Pianul cu poeme-1000

Recital de muzică și poezie „Pianul cu poeme”, Daniela Nane și Ioana Maria Lupașcu, duminică, 18 iunie, ora 19.00, preț bilet 20 lei/ 15 lei cu reducere

Un spectacol recital de muzică și poezie de dragoste, pus în scenă și reprezentat de zeci de ori în țară și în străinătate, pe scene importante ale teatrelor și filarmonicilor, inclusiv la Ateneul Român.

Publicul reacționează spectaculos peste tot, răsplătind protagonistele cu lacrimi de emoție și de bucurie în ochi la final, la aplauze, pentru ca recitalul este clădit inteligent și interpretat cu emoție și virtuozitate, astfel încât să declanșeze catharsisul.

Pianul conduce publicul pe note muzicale semnate de mari compozitori, cum ar fi Piazzolla, Vivaldi, Skriabin, Bach, Enescu, sau Carlos Gardel sau încântă cu prelucrări folclorice inedite.

Poezia pornește de la dragostea adolescentină, trecând prin diferitele ipostaze ale iubirii, până la regăsirea sufletească în deplina iubire necondiționată. Recitalul ridică energia

piesă dupa piesă, construind din momente impetuoase și impresionante prin sensibilitate sau forță.

Experiența acestui spectacol în afara țării a fost remarcabilă.

Testimoniale ale românilor din Italia, dar și ale celor din publicul italian, pentru care textul în română putea parea o dificultate, vorbesc cu încântare despre o seară artistică cu totul specială.

Pianul cu poeme este un recital de calitate, care corespunde înaltelor standarde ale centrelor culturale de pretutindeni și pe care oamenii ar fi încântați să-l primească în dar în orice colț al lumii.

Recitalul de muzică și poezie „Pianul cu poeme” susținut de actrița Daniela Nane și pianista Ioana Maria Lupașcu, va avea loc duminică 18 iunie 2017, ora 19.00 pe scena Sălii Mari de spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași.

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri : 20 lei/ 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here