Spectacolul “Paiatele”, repus in scena la Opera Nationala din Iasi

0
57

Opera Națională Română Iași prezintă miercuri, 6 decembrie, în premieră pentru acest an, o reprezentație inedită, coordonată de la pupitrul dirijoral de Ciprian Teodorașcu.

De la ora 18:30 se va juca îndrăgitul spectacol Cavalleria Rusticana, de Pietro Mascagni, în regia lui Fritzdieter Gerhards. Distribuția este următoarea: Santuzza – Simona Titieanu (debut), Turiddu – Răzvan Săraru (Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” Constanța), Mamma Lucia – Maria Macsim Nicoară , Alfio – Jean Kistof Bouton (debut), Lola – Florena Radu (debut).

După o pauză de 20 de minute va fi pus în scenă spectacolul Pagliacci, de Ruggiero Leoncavallo, a cărui regie o semnează Anda Tăbăcaru-Hogea. Rolul Neddei este interpretat de soprana Nicoleta Maier iar managerul interimar al Operei ieșene, Cosmin Marcovici, va da viață personajului Canio.

Pagliacci va marca trei debuturi: Vasile Chișiu de la Opera Națională București în rolul Tonio, baritonul canadian Jean Kristof Bouton în rolul Silvio și tenorul Andrei Fermeșanu în rolul Beppe.

Am repus în scenă o reprezentație mult dorită de public. Faptul că se va juca pentru prima dată în acest an ne crează emoțiile unei premiere. În ultima perioadă s-a repetat intens, s-a lucrat intens și suntem optimiști că spectacolul va fi un succes. În ceea ce mă privește, sunt încântat că voi reveni pe scena dragă a Operei ieșene, alături de colegi și în fața spectatorilor, pe care îi iubesc.” a declarat Cosmin Marcovici, Manager Interimar O.N.R.I.

Spectacolul se va juca cu casa închisă, biletele fiind epuizate în ziua în care au fost puse în vânzare.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here