Speculantii imobiliari de la PMP vor in Parlament. A intrat in Consiliul Local fara casa si terenuri si acum detine un cartier de vile

0
72

Chiar daca s-a reusit excluderea speculantului imobiliar, Florin Boca, din Comisia de Urbanism a Primariei Iasi, nu s-a reusit starpirea in totalitate a consilierilor aflati intr-o stare de incompatibilitate. Venita in Consiliu Local doar cu o colectie de arta de 200.000 euro, asa cum ii sta bine oricarui diletant care se respecta, si cu o afacere falita in domeniul textilelor, fara casa sau vreun teren in proprietate, consiliera PMP, Violeta Gaburici, membra in Comisia de Urbanism, a reusit in nici jumatate de an de mandat, sa-si extinda afacerile si in sfera imobiliara. Consiliera locala, candidata pe listele PMP la alegerile parlamentare din decembrie, s-a apucat in cursul lunii septembrie, prin intermediul firmei Concept MSG Trade, care numara 3 angajati, sa construiasca un cartier de case insiruite pe teritoriul comunei Valea Lupului. Pentru a-si facilita un troc cat mai rapid si a nu exista oprelisti pentru solicitantii de avize de urbanism pe raza municipiului Iaşi, cu care era in contact, Violeta Gaburici a propus ca procedura de lucru la Serviciul de Urbanism al Primariei Iasi sa se simplifice, in sensul in care, solicitantii care depun documentatii in vederea eliberarii autorizatiilor de construire sa nu mai aiba un timp de asteptare mai lung de 30 de zile, termen in care exista riscul de a li se respinge solicitarea tocmai in a 30-a zi.

„Doamna faliment” nu mai vrea banci, ci capital politic

Adepta a practicilor murdare acoperite in staniol ale sefului ei, Traian Basescu, de care este apropiata pana la contopire, pe afisele de campanie, Basescu aparand sub numele Violetei Gaburici, aceasta afacerista a ingropat mai multe firme pana acum, printre care Ravioli Design, Du Chambir Design şi P & V Style SRL, cu scopul de a rataci niste creante. In anul 2012, compania Ravioli SRL intra in insolvenţă, denumirea firmei fiind schimbată în Concept MSG Trade. Asa se face ca in cursul anului 2013, bunurile companiei detinute de Violeta Adriana Gaburici sunt executate de Fisc pentru neachitarea obligaţiilor fiscale la bugetul de stat. Potrivit evidentelor contabile de la acea vreme, primul an de pierdere financiară pentru Ravioli a fost 2012, când cifra de afaceri a scăzut la jumătate faţă de 2011, până la 1.527.196 lei. Pierderea firmei a fost de 241.642 lei, în condiţiile în care în perioada 2004 – 2011 a înregistrat profituri cuprinse între 4.748 lei (2010) şi 133.708 lei (2004). În 2012, Ravioli număra 33 de angajaţi faţă de cei 70 de salariaţi pe care îi avea în 2004. Datoriile firmei se ridicau în 2012 la 5,1 milioane lei, în scădere faţă de 2011, an în care acestea au crescut pana la 7,9 milioane lei. Începând cu 2005, compania a pierdut an de an din angajaţi, cea mai drastică scădere fiind în 2009 când personalul s-a redus cu 43%. O altă companie a Violetei Găburici este Ravioli Design, principalul obiect de activitate al acesteia fiind “închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”.

Inca o oportunista cu rezervare spre Casa Poporului

In vara acestui an, Violeta Gaburici ajunge consilier local pe listele Partidului Miscarea Populara, o formatiune cotata foarte slab in sondajele electoratului. Dupa un parcurs „in silenzio stampa”, in care a bolborosit un juramant si apoi s-a alaturat deciziei presedintelui Comisiei de Urbanism, Florin Boca, de a interzice accesul presei la sedintele acestei comisii, Violeta Gaburici vine acum in fata iesenilor si le cere votul pentru un mandat de parlamentar, post din care, distinsa doamna va dori poate sa-si cosmeticizeze situatia firmelor, sa-si termine cartierul de vile si, de ce nu, sa incerce sa emita legi, dupa modelul traseistului Daniel Oajdea, prin care sa ingradeasca de tot libertatea de exprimare a presei, ale carei intrebari le suporta cu greu.

Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 12 = 17