Speed – cursă infernală cu un autobuz RATP. Care au fost cauzele incidentului de aseară de pe strada Palat

0
60

Un autobuz al RATP, scăpat de sub control, a fost la un pas să provoace o tragedie în centrul Iaşului. Aseară, în jurul orelor 18.00, Serviciul 112 a fost sesizat de un ieşean cu privire la un accident rutier soldat cu mai multe victime, în zona străzii Palat. La fata locului s-au deplasat mai multe echipaje de la Politia Rutiera constatand faptul ca a fost un accident in lant implicat fiind si un autobuz RATP care circula pe ruta 46. Potrivit martorilor, autobuzul marca DAF, a parcurs două staţii în cursa infernală, până să poată fi oprit pe strada Palat. Din cauza faptului că a rămas cu acceleraţia blocată, autobuzul a circulat ca o săgeată, fără oprire, între Hotelul Europa şi Pizzeria Domnească de pe strada Palat, acroşând mai multe autoturisme de pe acelaşi sens de mers.
În momentul de faţă, colegii de la RATP sunt în verificarea celui autobuz, asupra motivelor care au produs incidentul. Din fericire nu au fost victime iar pagubele materiale sunt aproape neglijabile. Trebuie să vedem care a fost cauza şi în ce manieră mijlocul de transport sau conducătorul auto, sau împreună, au putut sau nu au putut reacţiona, astfel încât acest incident să nu fi avut loc”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.
Autobuzul care a fost implicat în incidentul de aseară face parte din lotul celor 40 de autobuze second hand de tip DAF, aduse din Olanda de către Vasile Puşcaşu, patronul Unistil, şi vândute Primăriei Iaşi. Maşinile sunt second-hand, au o vechime de aproximativ 14 ani, fiind scoase din circulaţie de pe străzile din Rotterdam şi nu sunt dotate cu aer condiţionat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

49 + = 57