Spitalul de Neurochirugie din Iasi, pe primul loc in clasamentul spitalelor din Romania preferate de pacienti

0
73

Pe internet a aparut prima clasificare a unitatilor sanitare de stat, bazata pe aprecierile pacientilor. Acestia au completat mai multe chestionare in care au evaluat calitatea serviciilor medicale, a personalului si gradul de confort din saloane. E drept este o clasificare subiectiva, insa una oficiala realizata de autoritatile sanitare atat private, cat si de stat si ceruta de Uniunea Europeana, este in desfasurare. Si trebuie incheiata pana in 2020.
Calitatea serviciilor medicale, modul in care ati fost tratat si diagnosticat, dar si felul in care s-au comportat cadrele medicale- sunt doar cateva dintre intrebarile din chestionare prin care pacientii ajuta la evaluarea conditiilor din spitale. Pe site-ul www.calitatespitale.ro gasiti si o lista cu unitatile care deja au fost apreciate sau dimpotriva, criticate de catre pacienti.
Toate acestea fac parte dintr-o evaluare subiectiva a unitatilor sanitare din perspectiva bolnavilor. Una oficiala facuta de Autoritatatea Nationala de management al calitatii in sanatate, pe baza unor indicatori, este in desfasurare.
Lista celor 28 de spitale acreditate, cuprinse in clasamentul pacientilor, este deschisa de o unitate sanitara din Iasi, Spitalul Clinic de Urgenta “Prof. dr. N. Oblu” – Spitalul de Neurochirurgie, urmat, pe locul doi, de Spitalul Municipal de Urgenta Pascani si, pe locul 6, de Spitalul Clinic de Recuperare. Spitalele Arcadia, Elytis sau Sf. Sava – Recumedis, nici nu figureaza pe lista.
Practic, acreditarea inseamna, pe langa conditii civilizate de cazare, reguli clare pentru fiecare procedura medicala, de la manevrele unei asistente si pana la interventiile chirurgicale si ingrijirea postoperatorie a pacientului.
Pana in prezent doar 46 de unitati sanitare au fost acreditate dintre cele cateva sute.
Dar termenul este pana in 2020 cand fiecare spital va fi incadrat intr-unul dintre cele 4 niveluri: acreditat, de incredere ridicata, de incredere scazuta si neacreditat. Iar spitalele fara acreditare vor fi inchise.spitale acreditate

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here