Spitalul de psihiatrie Socola vinde pe eBay un utilaj-mamut folosit în terapie

0
67

Institutul de psihiatrie Socola scoate la vânzare pe site-ul eBay o tiparniţă uriaşă ieşită din uz pe care au lucrat şi bolnavii în cadrul programelor de ergoterapie.

Tiparniţa Institutului de Psihiatrie „Socola”, veche de 50 de ani şi care de 5 ani a ieşit la pensie, va ajunge în scurt timp pe eBay în vederea găsirii unui cumpărător

Dispozitivul tipografic de origine germană, marca Kruse, care ocupă peste 18 mp, a fost folosită pentru realizarea tipizatelor spitalului, cum ar fi foile de observaţie sau foile de alimente din cadrul unităţii.

Tiparniţa pe care au lucrat şi bolnavii în cadrul programelor de ergoterapie a ieşit din uz, fiind casat după ce reprezentanţii unităţii nu au mai găsit piese de schimb, potrivit ziarului Evenimentul.

De câţiva ani, se încearcă să i se găsească un loc la un muzeu. Până acum, singurii interesaţi de tiparniţă au fost reprezentanţii Palatului Culturii, care sunt dispuşi să ofere numai 100 de lei pe vechiul utilaj.

Din evaluarea reprezentanţilor de la Palatul Culturii, este un model mai deosebit, pe care ei doreau să-l expună în cadrul muzeului. Însă cum suma este foarte mică, ne vom încerca norocul pe site-ul eBay, poate găsim un colecţionar pasionat care ar fi dispus să achiziţioneze tiparniţa spitalului. Vom solicita şi avizul Ministerului Sănătăţii în vederea vânzării utilajului”, a precizat dr. Gabriel Oprişan, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola”.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here