Spitalul pe persoana fizica al contabilei Cumpat, mai primeste o sarja de bani publici, cu dedicatie de la primarul Chirica

0
69

Spitalul Clinic de Recuperare Iași, singura unitate medicala din subordinea Primariei Iasi catre care isi indreapta atentia, cu obstinenta, primarul Mihai Chirica, continuă să beneficieze constant de fonduri publice.

Astfel, in acest an se vor finanta echipamente precum un sistem robotizat pentru susținerea pacienților în mers și redobândirea echilibrului, destinat pentru evaluarea și reabilitarea mersului pacienților și evaluarea online a parametrilor mișcării; un sistem robotizat pentru recuperarea membrului superior si un aparat exoschelet pentru membrele superioare.

Echipamentele vor ajunge la Spitalul Clinic de Recuperare Iași cel târziu în luna octombrie a acestui an, când vor putea fi folosite pentru recuperarea pacienților secțiilor de Recuperare Medicală Neurologie și Medicină Fizică și Balneologie.

Achiziționarea de noi echipamente medicale care vor fi utilizate la Spitalul Clinic de Recuperare se înscrie în programul mai amplu pe care municipalitatea ieșeană îl susține pentru modernizarea acestei prestigioase unități medicale. Salut acest pas înainte în eforturile de creștere a calității actului medical și subliniez încă o dată faptul că municipalitatea va continua să investească în modernizarea și dotarea Spitalului Clinic de Recuperare!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Utilizarea sistemului robotizat pentru susținerea pacienților în mers și redobândirea echilibrului în cadrul secției Recuperare Medicală Neurologie se adresează atât pacienților cu deficite funcționale secundare afecțiunilor neurologice cu diverse etiologii, pacienților cu sechele algofunctionale complexe în context posttraumatic, cât și celor cu sechele neuromusculare post infecție cu SARS-CoV-2.

Sistemul robotizat pentru recuperarea membrului superior este un dispozitiv robotizat care va fi utilizat în cadrul secției de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie pentru recuperarea complexă a pacienților cu dizabilitate secundară unei game largi de patologii (afectare neurologică de tip paretic sau plegic a mâinii, în diferite boli reumatismale, în patologia post-traumatică a mâinii etc.), având dublă funcție, de antrenament efectiv, dar și de evaluare a funcțiilor motorii ale pacientului în timp real.

În aceeași măsură, aparatul exoschelet pentru membrele superioare va ajuta la tratarea pacienților cu patologii neuro-musculare ale membrului superior cu scopul compensării diverselor deficienţe neuro-musculare (sechele mio-osteo-articulare post traumatice şi post intervenţii chirurgicale, afecţiuni neurologice periferice, afecțiuni vasculare periferice) sau recuperare post accident vascular cerebral.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here