Sportiv sechestrat de Chirica in Sala Mare a Palatului Roznovanu. Presa a aflat totul dintr-un denunt

0
66

Dupa ce a desfiintat Biroul de Presa din Palatul Roznovanu, primarul Mihai Chirica si-a propus sa adopte o atitudine extrem de discreta fata de reprezentantii mass mediei locale si centrale. S-a ajuns pana intr-acolo incat evenimentele care au loc in incinta Primariei se desfasoara cu usile inchise- edilul, fotograful si persoana/grupurile care fac obiectul evenimentului. Asa s-a intamplat si astazi, cand un om care face cinste Iasului a fost sechestrat in Sala Mare a Primariei de catre edil, interogat si apoi…premiat. Este vorba despre Dragomir Iordache, devenit recent vicecampion mondial de juniori la tir în proba de puşcă 60 de focuri, poziţia culcat. Prețiosul trofeu a fost obținut la Campionatele Mondiale rezervate juniorilor, competiţie care s-a desfăşurat la Suhl, în Germania, după o finală pe muchie de cuțit. Performerul ieșean a venit la Primărie însoțit de antrenorul său personal, Mihai Axinte, și de mama sa.

În cadrul întâlnirii, Chirica i-a acordat atât acestuia, cât și antrenorului, câte o diplomă de excelență în sport. Edilul l-a descusut pe sportiv asupra condițiilor de antrenament de care a beneficiat sportivul, iar la finalul discuțiilor a promis, oare a cata oara!?, că municipalitatea va căuta soluții pentru amenajarea și dotarea unei baze de antrenament pentru tir.

Dragomir Iordache are 19 ani și este legitimat la Clubul Sportiv Politehnica Iași. În ultimii ani acesta a câștigat medalia de aur la proba de 60 focuri poziţia culcat, distanţă 50 metri, calibru 5,6 milimetri, la Campionatele Europene de Tir Sportiv (în 2015, la Maribor, în Slovenia), medalia de bronz la proba de pușcă culcat la Cupa Mondială de tir sportiv pentru juniori (în 2016, la Gabala, în Azerbaidjan), mai multe etape de campionat naţional la puşcă, precum și diverse medalii individuale şi pe echipe.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here