Sprijin financiar pentru Cinema Ateneu, din partea Europa Cinemas

0
68

Europa Cinemas, un partener de încredere pentru distribuitori și producători, recunoscut pentru angajamentul decisiv față de cinematografia europeană, a stabilit acordarea unui nou sprijin financiar către toate cinematografele din rețea.

În contextul măsurilor adoptate pentru gestionarea și prevenirea răspândirii infecției COVID-19, care au dus la închiderea impusă a cinematografelor, reprezentanții Europa Cinemas, alături de Creative Europe MEDIA, au hotărât plata anticipată a suportului financiar pentru anul 2020. Sprijinul este acordat în funcție de anumite performanțe obținute în anul precedent, care se referă la promovarea și difuzarea de filme europene.

Astfel, pentru a acoperi dificultățile din această perioadă, referitoare atât la audiența restrânsă, cât și la oferta limitată de filme în lunile de vară, Cinema Ateneu a primit un sprijin financiar de 3000 euro, reprezentând plata suportului anual și un suport excepțional Covid. Ajutorul financiar va contribui la reducerea pierderilor, dar și la reînceperea activității atunci când situaţia epidemiologică o va permite.

Cinema Ateneu a aderat la rețeaua de cinematografe Europa Cinemas la finalul anului 2018, după îndeplinirea criteriilor referitoare la numărul de spectatori, numărul de proiecții, cota de spectacole cu filme europene și europene non-naționale.

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here