Stagiunea 2017-2018 a Operei Nationale Române Iasi, la final. Află care sunt cele sapte spectacole de senzatie pregătite pentru luna iunie

0
49

Ultima lună de spectacole din această stagiune la Opera Națională Română Iași va debuta cu un cadou pentru cei mici. Programat chiar de ziua copiilor, pe 1 iunie, „Sunetul Muzicii”, de Richard Rodgers, va aduce în atenția micilor spectatori o poveste de viață magică și plină de caldură.  Cine nu cunoaște emoționanta poveste a modestei fete de la mănăstire, care devine guvernanta celor șapte copii ai capitanului Von Trapp? Cine nu îți amintește cu câtă răbdare și pricepere le insuflă Maria dragostea pentru muzică? Opera ieșeană oferă copiilor și părinților șansa de a-și reaminti minunatele cântece ale celebrului musical „The sound of music” prin intermediul soliștilor, corului, corului de copii, orchestrei și baletului, sub atenta coducere muzicală a maestrului Cristian Oroșanu.

Un reper clasic al genului, musical-ul Sunetul Muzicii aduce la rampă nu doar o lume plină de energie și ritm, ci și o adevărată lecție de viață pentru toate vârstele – o lecție despre credință, inocență și loialitate. Mă bucură nespus de mult să lucrez cu o echipă atât de dedicată și alături de care am bucuria de a descoperi  încă o dată altfel, deznodământul unei povești atât de cunoscute.”, a declarat regizorul spectacolului, Mihaela Bogdan.

Un spectacol extrem de apreciat și dorit de publicul iubitor de artă lirică va reveni pe scena Operei Naționale Române Iași. După o absență îndelungată, spectatorii se vor putea bucura încă o dată, la final de stagiune, de minunatul spectacol ce poartă semnătura regizorului magistral, Andrei Șerban. Pe 3 iunie, dragostea, sentimentul suprem, va fi prezentat în cele mai exotice locuri, pe tărâmuri imaginare, unde nu există ură și nici emoții negative. Cele mai frumoase trăiri vor fi concentrate în „Les Indes Galantes” (Indiile galante) de Jean Philippe Rameau. Reprezentația va marca numeroase debuturi și îl va avea la pupitrul dirijoral pe maestrul Ciprian Teodorașcu. Interpretează soliștii, corul, orchestra și baletul Operei ieșene.

Superlativul baletului pentru mulți cunoscători este spectacolul „Lacul lebedelor”, de Piotr Ilici Ceaikovski. Reprezentația, în adaptarea coregrafică a artistei emerite Ileana Iliescu, va fi prezentată publicului marți, 19 iunie. O distribuție de excepție ce reunești balerini consacrați: Cristina Dijmaru (București) – Odette, Odille, Ovidiu Matei Iancu (București) – Siegfried, Dumitru Buzincu – Rothbart și Hirohito Ikeuchi – Bufonul. Conducerea muzicală îi aparține maestrului Ciprian Teodorașcu.

Din repertoriul lunii iunie al Operei ieșene mai fac parte următoarele spectacole:

„Rigoletto”, de Giuseppe Verdi, pe 22 iunie, „Spărgătorul de Nuci”, de Piotr Ilici Ceaikovski, pe 23 iunie și „Bărbierul din Sevilla”, de Gioachino Rossini, programat pentru data de 24 iunie.

Finalul stagiunii 2017-2018 va fi marcat în stilul caracteristic Operei Naționale Române Iași, printr-un spectacol extraordinar cu invitați de renume.

Duminică, 1 iulie, începând cu ora 18:30, pe scena instituției de artă lirică va avea loc reprezentația operei în patru acte, „Aida”, de Giuseppe Verdi. Surpriza serii o va reprezenta invitatul special, celebrul tenor Dario di Vietri, din Italia, care va performa alături de soliștii Bianca Mărgean (Opera Națională București),  Asineta Răducan (Opera Brașov), Andrei Yvan, Lucian Petrean (Opera Națională București), Teodor Busnea (debut), Ana Maria Donose și Olivian Andrișoae.

Maestrul Marcello Mottadelli va coordona muzical soliștii, corul, corul de copii, orchestra și baletul Operei Naționale Române Iași. Biletele pentru acest spectacol vor fi disponibile începând cu data de 15 iunie, ora 10:00. Toate spectacolele încep la ora 18:30.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

24 − 22 =