“Stai la masa cu o fapta buna!”, o noua campanie umanitara a Organizatiei Salvati Copiii

0
62

Tu, ce ai cere, dacă ai ști de la început că răspunsul este DA?
Poate ai vrea mai multă sănătate, faimă, împliniri, dragoste, lucruri materiale… Însă copiii de la Salvați Copiii Iași nu-și doresc decât o masă caldă în fiecare zi. De fiecare dată când vrei mai mult, gândește-te că puținul pe care îl poți oferi, pentru unii copii, este totul. Pune încă un loc la masă. Împarte din ce ai și poți hrăni bucuria unui copil care, poate că nu a mâncat astăzi. Da, pentru unii pare ireal, însă realitatea nu este aceeași pentru toți.
Stai la masă cu o faptă bună!

17.3% dintre copiii şcolarizaţi renunţă la şcoală anual, ceea ce face ca România să se numere printre primele patru ţări din Europa cu cele mai mari rate ale abandonului şcolar, conform Eurostat 2018. În plus, datele Institutului Naţional de Statistică arată că mai mult de 1 din 10 copii, care ar trebui să participe la învăţământul primar, nu merge la şcoală. În Iași rata abandonului învățământului primar și gimnazial este de 1,9%. Cauzele principale sunt deja arhicunoscute: părinții nu au bani să-și întrețină copiii la școală, trăiesc de pe o zi pe alta.
Copiii învață dar au nevoie și să mănânce. Pentru a-i putea aduce zilnic pe Andrei, Alexandru, Mihai, Lidia, Ionuț, Simona și pe ceilalți 114 copii din cele trei Centre Educaționale Salvați Copiii Iași la școală, avem nevoie să le oferim o masă caldă la prânz, înainte de a începe zilnic programul educațional.

Centrele Educaționale reprezintă punctul de întâlnire între specialiștii Salvați Copiii Iași și micuții care găsesc aici un refugiu și o susținere constantă.
40.000 Euro/an – aceasta este suma necesara pentru a putea oferi copiilor aflați în programul Centrelor Educaționale Salvați Copiii, o masă caldă pe zi.
Altfel spus, avem nevoie de 1.666,6 oameni care sa doneze lunar 2 Euro pentru a schimba realitatea celor 120 de copii sprijiniți de Salvați Copiii Iași.

Astfel, Salvați Copiii Iași își continuă misiunea de a oferi acces la educație copiilor aflați în risc de abandon școlar și își propune să strângă în jurul unei mese cu mâncare caldă copiii mai puțin norocoși printr-o campanie de conștientizare în care putem să ne implicăm cu toții.

Cum poți ajuta?
1. Dacă reprezinți o instituție media, ne poți ajuta prin difuzarea pro bono a materialelor ce anunţă campania astfel încât ele să ajungă la inimile celor din comunitate.
2. Dacă reprezinți un restaurant, o cafenea sau o cofetărie ne poți ajuta adăugând un meniu în locația ta – un meniu plin de fapte bune, în valoare de 15 lei.
3. Dacă ești o persoană fizică, vei putea în curând dona 2 Euro prin sms la un număr special pentru această cauză, te poți uita de două ori în meniul restaurantelor partenere și poți plăti în plus un fel de mâncare, poți participa la Swimathon Iași 2019 în calitate de înotător sau Ambasador.

4. Dacă reprezinți o persoană juridică, înscrie-te cu echipa ta la Swimathon Iași – un eveniment prin care ieșenii participă la implementarea proiectelor inițiate tot de ieșeni și susține cauza de la Salvați Copiii Iași Stai la masă cu o faptă bună sau organizează propriul tău eveniment în interiorul echipei și hrănește bucuria unui copil care, poate că nu a mâncat astăzi!

Despre Salvați Copiii Iași:
Salvați Copiii Iași a fost înființată în anul 1991 și a aderat încă de la început la mișcarea de promovare și de apărare a Drepturilor Copilului. Astăzi, Salvați Copiii Iași are 28 ani de activitate și peste 100.000 de copiii implicați în programe și activități. În prezent, organizaţia desfăşoară programe în 6 județe ale regiunii de Nord Est a României, are peste 500 de membri şi peste 100 de voluntari.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here