Statuia Regelui Ferdinand va fi montată în fața Corpului B al „Universității Al. I. Cuza”

0
74

Primarul Mihai Chirica a anunțat că statuia Regelui Ferdinand I va fi montată în parcul dintre Corpurile A și B ale Universității „Al. I. Cuza”. Montarea acesteia va avea loc după ce municipalitatea va primi acceptul universității.

„Momentan statuia se află în fața Primăriei, pentru a fi admirată. Ieri (21 decembrie – n.r.) a fost etapa finală a dezbaterilor în comisia care s-a ocupat de studierea posibilităților de amplasare a acestei statui. Au fost propuse patru amplasamente, care au ținut cont de spațialitate, vizibilitate, posibilitate de acces și chiar utilizare. Este vorba despre parcul care desparte Corpurile A și B ale Universității «Al. I. Cuza», zona verde de vizavi de Academia Română, Parcul Voievozilor și parcul de vizavi de Sala Sporturilor. După o analiză riguroasă, pe primul loc s-a situat amplasamentul de vizavi de Universitate, urmat de cel din zona Podu Roș, de Parcul Voievozilor și de spațiul de vizavi de Academia Română. Săptămâna viitoare vom transmite o adresă Senatului și Rectoratului Universității în vederea amplasării acestei statui”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul a adăugat că valoarea statuii este de aproximativ 370.000 de lei, iar a soclului monumental de circa 900.000 de lei. Acțiunea are loc în contextul organizării de către Primăria Municipiului Iași a manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here