STENOGRAMELE filajului amantei lui Nichita. Capii politiei si lumii interlope din Iasi, pusi sa o urmeareasca pe concubina primarului

0
70

Seful Politiei Locale, Liviu Hliboceanu, directorul tehnic al Primariei, Dumitru Tomorug, Stefan Avarvarei, seful Serviciului Control Urbanism, dar si membri din clanul Corduneanu, au fost mobilizati de primarul Nichita sa o urmareasca pe concubina acestuia, Adina Samson, cunoscuta drept o “bomba hormonala” careia Nichita, la cei aprope 60 de ani nu mai ii facea fata.

Primarul din Iasi, Gheorghe Nichita, le cerea sefilor din Politia Locala Iasi sa puna functionarii din subordine sa-i supravegheze iubita – Adina Samson, care avea montat inclusiv un sistem de urmarire GPS pe autoturism, rezulta din interceptarile telefonice redate in referatul DNA prin care se cere arestarea preventiva a edilului.

Procurorii sustin ca lucratorii Politiei Locale Iasi, respectiv directorul general Liviu Hliboceanu si subalternul sau Stefan Avirvarei, sef serviciu, retinuti in acest doar, isi indeplinesc in mod defectuos atributiile de serviciu, in sensul utilizarii resurselor institutiei, respectiv angajati, autoturisme si carburant, in interesul personal al primarului Nichita, respectiv pentru a efectua verificari cu privire la activitati desfasurate persoana din anturajul primarului.

In intervalul 25-27 martie, Gheorghe Nichita, si-a folosit autoritatea pentru a le trasa functionarilor din politie sarcini ce exced atributiilor de serviciu in sensul ca acestia au desfasurat activitati de supraveghere a Adinei Mihaela Samson (n.r. iubita edilului), scopul fiind exclusiv un interes personal al edilului.

samson_adina

Potrivit referatului, din discutia purtata in 25 martie, ora 12.43, de Avirvarei cu Nichita, rezulta ca edilul i-a solicitat politistului local stabilirea locului in care se afla Adina Samson si demararea unei activitati de supraveghere a acesteia, primind un raspuns pozitiv din partea functionarului politiei locale.

“Avirvarei : Sa traiti.

Nichita : Deci masina o ramas ca sa faca revizia acolo, totu-i in regula, o plecat Costel Chisca ca sa se asigure, schimba cauciucurile.

Avirvarei: Perfect.

Nichita: Povestea este ca in timpul asta nu stim alte lucruri, stii?

Avirvarei: Da n-o ramas acolo?

Nichita: Doar masina, ea o plecat.

Avirvarei: Nu s-o fi dus la spital?

Nichita: Nu merge la spital azi, nu stiu de unde puteti sa preluati, ori de acasa, ori… pentru dupa amiaza. O fi prin oras, nu stiu.

Avirvarei: Sa incercam sa preluam deci.

Nichita: Da discret si elegant.

Avirvarei: Ok.

Nichita: Daca puteti.

Avirvarei: Facem tot posibilul.

Nichita: Daca nu, cand ajunge, cand nu ajunge…

Avirvarei: Am inteles.

Nichita: Bine, pa, da cu multa discretie, bine.”

In continuare, procurorii sustin ca faptul ca Avirvarei s-a angrenat in activitatea solicitata de catre primar rezulta din discutia purtata in aceeasi zi la ora 15.22, acesta confirmand ca se afla in zona de domiciliu a numitei Samson, fara a putea stabili insa unde se afla aceasta.

“Avirvarei: Sa traiti, nu mai stiu mare lucru.

Nichita: Nici acasa nu stii, nu?

Avirvarei: Pai acolo ma invart. Daca… domnul Chisca oare nu stie?

Nichita: N-are cum mai, de unde sa stie? N-are cum si nu sunam, ca daca sunam nu-i bine.

Avirvarei: Da.

Nichita: Bine, asta e.

Avirvarei: Mai stau pe faza.”

In referat se precizeaza ca, fiind nemultumit de faptul ca inca nu se reusise localizarea iubitei, Nichita l-a contactat la ora 15.27 pe Liviu Hliboceanu, caruia i-a solicitat sa faca verificari pe itinerariul obisnuit al acesteia, pentru a stabili cu exactitate locul in care se afla.

“Hliboceanu: Traiti, sefu.

Nichita: Vezi cum putem sa aflam cam unde ar fi, o plecat din service cu nu stiu ce, Chisca tre’ sa stie si vezi obisnuit, vezi Oscar-ul, vezi Palas-ul, vezi Bucur Dent-ul, adica Gioconda, adica stim traseele astea, nu?

Hliboceanu: Da, da, da.

Nichita: Eventual daca e acasa, o sa ne dam seama mai tarziu, ca va iesi sau…

Hliboceanu: Da, verific si va sun.

Nichita: Incearca sa le dai o mana de ajutor la ai tai, ca ei acum… nu poti sa-i trimiti peste tot pe toti.

Hliboceanu: Da, da, da.

Nichita: Bine si daca e nevoie, la Bucur Dent poate sa mearga cineva, eu stiu, sa vada programarea.

Hliboceanu: Da, haideti ca sun.”

La ora 15.29, seful politiei l-a contactat pe Avirvarei si i-a solicitat sa verifice unde se afla Adina Samson. Din discutiile celor doi rezulta ca primul fusese deja insarcinat cu verificarea zonelor despre care se cunostea, ca urmare a monitorizarilor anterioare, ca sunt frecventate de aceasta, dar si ca au fost implicati si alti functionari ai Politiei, inclusiv la domiciliul Adinei Samson.

Anchetatorii mentioneaza ca implicarea functionarilor Politiei in cautarea acesteia pentru a fi “preluata” in supraveghere rezulta si din discutia purtata la ora 17.02, in care Hliboceanu i-a transmis lui Avirvarei modul in care sunt dispusi in teren pentru a reusi localizarea, manifestandu-si si ingrijorarea legata de eventuala descoperire a sistemului de urmarire prin GPS montat pe autoturismul Adinei Samson, cu ocazia operatiunilor de service. Stefan Avirvarei i-a dat asigurari ca acest lucru nu se va intampla deoarece Costel Chisca se afla la service-ul auto tocmai pentru acest motiv.

“Hliboceanu: Da oare aia de acolo de la revizie stiu sa nu umble la…?

Avirvarei: Da, ca l-am trimis pe Chisca acolo.

Hliboceanu: Si nu stii, o scoate tot azi?

Avirvarei: Habar n-am.

Hliboceanu: Ia suna-l pe Chisca si-l intreaba.

Avirvarei: Ok, il sun, bine.”

In document este redata si o convorbire de la ora 17.28, Hliboceanu fiind contactat de catre Nichita pentru a se interesa de stadiul activitatii de supraveghere, fiindu-i transmis ca pana la momentul respectiv, Adina Samson nu fusese gasita, rezultand ca primarul a avut reprezentarea numarului de persoane implicate precum si durata acestei activitati.

nichita si adina

Ulterior, desi activitatile desfasurate de catre functionarii Politiei in acea zi nu au avut drept rezultat localizarea acesteia, Nichita i-a solicitat lui Hliboceanu ca supravegherea sa continue pana in jurul orei 21.00, dupa care sa fie reluata in cursul zilei urmatoare.

“Nichita: N-ai vazut nimic, nu?

Hliboceanu: Nu, in schimb e televizorul aprins, o mai aprins lumina-n dormitor, o inceput sa fie miscare, la un moment dat nu era, da mai stam.

Nichita: Mai stai o ora, maine dimineata e important sa vezi.

Hliboceanu: Bun atunci.

Nichita: Ca maine la 8-9 sa stii daca… maine ar trebui sa legati echipa voastra cu echipa cealalta, stii? Pana cand se ia celalalt…

Hliboceanu: Am inteles, da”

DNA arata ca in 27 martie activitatea de supraveghere a Adinei Samson a fost facuta si cu sprijinul unei societati de detectivi particulari.

Totodata, in document, se precizeaza si ca incepand cu 24 aprilie, la ora 12.29, Nichita l-a contactat pe Avirvarei, caruia i-a solicitat ca in zilele urmatoare sa desfasoare activitate de supraveghere, cerand sporirea efectivelor in teren, intrucat Adina Samson trebuia sa se intalneasca cu o persoana de sex masculin care venea in Romania cu avionul. De asemenea, pentru a afla detalii legate de sosirea persoanei respective edilul i-a solicitat functionarului public sa ia legatura cu Marius Ostaficiuc.

“Nichita: Baietii sunt pe baricade, da?

Avirvarei: Sunt, da, sunt pe aproape.

(…)

Nichita: Da vezi despre ce-i vorba si doi, mai vreau un lucru. Noaptea asta si maine si duminica vreau vigilenta maxima.

Avirvarei:Am inteles, am inteles.

Nichita: Ca adica mai multa lume.

Avirvarei: Ihi.

Nichita: Ca s-ar putea sa vina cineva din afara.

Avirvarei: Ok.

Nichita: Daca te cauta Marius iti da ceva, ai sa monitorizezi. Da? (…) Ca sunt niste mesaje, niste …

(…)

Avirvarei: Stiu, stiu, stiu.”

In ziua urmatoare, 25 aprilie, Avirvarei i-a comunicat primarului despre sosirea persoanei in cauza: “A sosit in Iasi de dimineata. Ea a iesit. Auchan acum. E posibil sa se intersecteze in curand.”

“Cordunenii”, implicati in amenintarea persoanei care s-a intalnit cu Adina Samson

Membri ai clanului “Corduneni” ar fi fost implicati in activitatea de amenintare a persoanei care s-a intalnit cu Adina Samson, iubita primarului din Iasi, Gheorghe Nichita, mai rezulta din referatul DNA prin care se cere arestarea preventiva a edilului, potrivit Agerpres.

Potrivit documentului, in 25 aprilie, la ora 12.25, Stefan Avirvarei, sef serviciu Politia Locala Iasi, a fost anuntat telefonic de catre detectivul Ion Bacioi care supraveghea activitatea Adinei Samson cu privire la faptul ca aceasta s-a intalnit la o terasa cu o persoana de sex masculin.

La ora 12.58, Avirvarei a fost contactat telefonic de catre Ovidiu Bejan care i-a transmis :”s-au aflat niste date multe, multe, multe si are, o sa fie bucuros sa-l instiintez”. Cei doi reiau discutia telefonica la ora 13.02, moment in care Bejan i-a transmis faptul ca persoanei de sex masculin i s-a cerut sa paraseasca de urgenta Municipiul Iasi.

Procurorii sustin ca, la ora 14.52, Avirvarei a luat legatura cu Ion Bacioi pentru a se interesa daca Adina Samson si persoana impreuna cu care se afla aceasta au fost vizitate de alte persoane, raspunsul interlocutorului fiind unul pozitiv, totodata acesta afirmand si ca a filmat momentul : “Deci a fost, i-a vizitat eu stiu, doi baieti mai mari asa, mai voinici au fost la masa lor, au stat de vorba, intelegi, cu ei un minut si ceva ca am filmarea de la cap coada, de la venire pana la plecare”.

In referat se arata ca, la 17.07, Avirvarei este contactat de catre Ovidiu Bejan cu care a purtat urmatoarea conversatie telefonica:

“Avirvarei: Alo!

Bejan: Veniti un pic pan’ la Oscar, daca sunteti amabil.

Avirvarei: De ce?

Bejan: Ca e discutia asta de bani, ca nu stiu ce… veniti putin sa discutam, veniti putin va rog, ca doara… ca i-o chemat pe astia, pe fratii astia si… fac presiune pe mine acuma.

Avirvarei: Cine i-o chemat?

Bejan: Aia doi i-o chemat pe fratii Corduneanu aici la Oscar si vreau bani, trebuia sa le spuneti sa-si vada de treaba lor.

Avirvarei: Pai stai oleaca frate, ca nu am sa vin eu.

Bejan : Dar trimiteti pe cineva, trimiteti…”

La scurt timp, 17.12, cele doua persoane au reluat convorbirea telefonica, Bejan spunand ca il va contacta pe edilul Nichita daca nu este ajutat.

“Bejan: Auziti, puteti trimite pe cineva?

Avirvarei: Dar nu am pe cine frate, nici nu stiu ce sa fac.

Bejan: Dar il sun pe nea Gigi daca nu rezolvati dvs., trimiteti… veniti dvs. si discutam exact sa… oamenii is suparati ca… nu stiu ce.”

DNA mentioneaza ca despre implicarea “Cordunenilor” in activitatea de amenintare a persoanei care s-a intalnit cu Adina Samson a fost anuntat si Liviu Hliboceanu de catre functionarul public respectiv.

“Avirvarei: Haideti urgent pan’ la primarie.

Hliboceanu: Esti nebun.

Avirvarei: Stiu. Ii cunoasteti pe Corduneni?

Hliboceanu: Nu.

Avirvarei: Cine ii cunoaste? Georgel ii stie?

Hliboceanu: Da.

Avirvarei: Sa vina Georgel atunci pana aicea.”

In 25 aprilie, la ora 17.40, Stefan Avirvarei a purtat o noua conversatie telefonica cu Ovidiu Bejan din care a reiesit ca persoanele care au discutat cu individul caruia i s-a solicitat sa praseasca municipiul Iasi sunt membri ai gruparii “Cordunenilor”.

“Avirvarei: Da?

Bejan: Aia doi care-am fost eu i-au chemat pe astia. Si astia au spus asa…

Avirvarei: Ovidiu, da’ astia doi erau aia.

Bejan: Nu, nu, nu. Is alti doi.

Avirvarei: Ovidiu!

Bejan: Iti spun eu.

Avirvarei: Ovidiu, deci daca vrei sa colaboram, mie-mi spui adevarul.

Bejan: Hai sa-ti spun adevarul. Astia-s aia, da, astia-s aia.

Avirvarei: Pai ai vazut? Astia-s aia. Nu-mi spune mie alte lucruri. Daca vrei, hai sa vorbim franc si verde-n fata ca sa nu mai starnesc alte belele.

Bejan: Da, chestia este ca se speria nenea Gigi. Si am zis ca hai sa asa. Si i-am spus care-s conditiile. Astea sunt si astea sunt. Si acuma a sucit-o ca la puscarie, m-a prins in…

Avirvarei: Da, bine, eu asta am inteles. Da’ te rog nu incerca, nu macar acuma in al doispelea ceas nu… spune adevarul.”

La ora 21.47, cei doi au purtat o noua discutie telefonica in care au stabilit sa se intalneasca in ziua urmatoare in jurul orelor 16.00 intrucat “Cordunenii” solicitau bani pentru informatiile suplimentare pe care le detineau.

De asemenea, despre evenimentele petrecute in 25 aprilie, Adina Samson i-a comunicat si Laurei Butnariu in convorbirea telefonica purtate de cele doua a doua zi, la ora 14.40.

 

“Samson: Stii ce mi-o facut? Mi-o trimis doi borfasi ca a, la masa eram cu un tip si din astia, prieteni ai Cordunenilor, si i-o zis sa plece intr-o ora din Iasi, ca fata asta nu e singura.

Butnariu: Nu cred!!!”

Seful Politiei Locale Iasi, Liviu Hliboceanu, in 26 aprilie, s-a intalnit in intervalul orar 19.00 – 23.00 de doua ori cu Gheorghe Gelu Junica, apropiat al familiei Cordunenilor, dupa fiecare dintre intalniri acesta aducand la cunostinta edilului Nichita rezultatul discutiilor purtate.

“Nichita: Cum e?

Hliboceanu: Acuma suntem la niste discutii.

Nichita: Da? Si cam in cat timp terminati?

Hliboceanu: Suntem la Iezareni.

Nichita: A, acolo tocmai?

Hliboceanu: Hm… da, cam in cinci – zece minute terminam, in… jumate de ora maxim putem fi la baza.”

Adina Samson, angajata a Primariei Iasi cu care Nichita a avut o relatie, l-ar fi denuntat pe edil la DNA – surse judiciare

Adina Samson, cu care edilul Gheorghe Nichita a avut o relatie de cativa ani, l-ar fi denuntat pe acesta la DNA, dupa ce el i-ar fi pus pe politistii locali sa o urmareasca, sustin surse judiciare citate de Mediafax.

Potrivit surselor, Adina Samson, in varsta de 33 de ani, sefa Serviciului Managementului Calitatii din cadrul Primariei iesene, l-ar fi denuntat pe edilul Gheorghe Nichita la DNA, dupa ce ar fi constatat ca este in permanenta urmarita.

De altfel, potrivit unor angajati ai Primariei, Gheorghe Nichita si Adina Samson aveau o relatie amoroasa de cativa ani, biroul unde lucreaza femeia fiind alaturat celui al primarului, insa, intrucat avea banuieli ca Adina Samson il inseala, Nichita i-ar fi facut cadou acesteia un telefon mobil pe care i-a instalat un program informatic, cu scopul de a o supraveghea.

Aceleasi surse spun ca politistii locali o urmareau pe Adina Samson, pentru a-i raporta primarului cu cine se intalneste femeia si unde se afla aceasta.

Totodata, primarul Iasiului, prin aplicatiile instalate pe telefonul mobil al femeii, avea acces la continutul e-mail-urilor si mesajelor SMS trimise sau primite de catre Adina Samson, mai spun sursele mentionate.

Primarul Gheorghe Nichita a divortat anul trecut, fosta sa sotie fiind profesoara la un liceu din Iasi.

***

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, este suspectat de abuz in serviciu, fiind acuzat ca ii folosea pe angajatii Politiei Locale, institutie subordonata Primariei, sa supravegheze anumite persoane, iar directorul Politiei Locale il tinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmarite.

Joi dupa-amiaza, primarul Gheorghe Nichita a fost ridicat de procurorii anticoruptie de la vila sa din Copou si adus la Bucuresti pentru audieri. Dupa mai mult de sapte ore de audieri, el a fost retinut, fiind suspectat de abuz in serviciu si urmand a fi prezentat, vineri, la Tribunalul Bucuresti, cu propunere de arestare.

Alaturi de el, vor fi adusi in fata instantei si seful Politiei Locale iesene, Liviu Hliboceanu, si adjunctul sau, Stefan Avirvarei, retinuti in cursul serii de joi in acelasi dosar.

Tot joi, procurorii DNA i-au ridicat pentru audieri in acest dosar pe trei sefi de servicii din cadrul Primariei Iasi, intre care si Adina Samson. Alaturi de Samson au fost ridicati Dumitru Tomorug si Eugen Chisca.

Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a primarului Iasiului, Gheorghe Nichita, pentru instigare la: folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata (cinci acte materiale), abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic si operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Gheorghe Nichita este primar al Iasiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD, fiind si lider al organizatiei judetene a partidului, dar si vicepresedinte la nivel national.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here