Stenogramele unei tepe marca Onofrei&Rares Neamtu. Golanii financiare de sute de milioane de lei

0
82

Contracte de publicitate de zeci de mii de euro pe care cuplul  Manuel Onofrei si Rares Neamtu  le-au stopat din derulare, prin neonorarea lor. De la asta a pornit un adevarat jihad din partea lui Horia Ivanovici de la Fanatik, caruia cei doi asociati mai au sa-i achite 35.000 euro cu penalitati. Decat sa-si onoreze obligatiile contractuale, Onofrei a preferat sa-i fie pus sechestru pe o hala de 500.000 de euro. “Manuel Onofrei pare să aibă profilul unui ţepar autentic”, concluzioneaza Horia Ivanovici.

In urma cu doi ani de zile, intre Horia Ivanovici, administratorul ziarului Fanatik, si Manuel Onofrei, patronul unui lant de chioscuri de difuzare de presa, a fost stabilit un parteneriat de publicitate. Onofrei platea pentru a face publicitate unor produse Disney, iar Ivanovici se obliga sa ii ofere machete de publicitate pe o perioada de un an de zile. Valoarea contractului era de 60.000 de euro+TVA, adică în jur de 5.000 de euro pe lună.

Contractul s-a încheiat pentru 12 luni, 1 aprilie 2015-1 aprilie 2016. Probabil, fiind încheiat pe 1 aprilie, de aceea a fost o păcăleală! Ei îşi făceau reclamă pe site-ul Fanatik la produsele pe care le comercializau în chioşcuri (jucării Disney, cărţi, şamd). Atenţie! Din acest contract s-a achitat mai mult de jumătate! Deci repet, Manuel Onofrei a plătit mai mult de jumătate din sumă, iar apoi brusc n-a mai vrut să facă plăti, ducându-mă cu vorba sub diferite pretexte: că are dificultăţi financiare, că treaba nu merge, că întârzie puţin, că mă plăteşte mai târziu”, a spus Horia Ivanovici.mail 1mail 2mail 3

SMS-uri inselatoare

Potrivit sms-urilor lui Onofrei, acesta îi transmite lui Ivanovici, negru pe alb, că este un om de onoare şi chiar dacă plăteşte mai greu, nu rămâne niciodată dator.

15 februarie 2016: FANATIK: Manuel, neata, imi pui banii sapt asta?

AMO PRESS: Da.

26 februarie 2016 FANATIK: : ”Manuel, de ce nu rasp?? Ai patit ceva??”

AMO PRESS: Sunt in spital. Vb sapt viitoare. Stai linistit… iti vei primi banii.

FANATIK: Sincer, imi pare rau!! Sanatate multa pe bune. Kk,multumesc.

AMO PRESS: Ce am de dat dau…chiar daca mai intarzii cateodata.

L-am înţeles până la un punct. Culmea, nici nu mai rămăsese mult din contract, în jur de 25.000 de euro cu TVA inclus. Acum are să-mi dea vreo 35.000 de euro, cu tot cu penalităţi. Nu l-am înţeles, mai ales că pe tot parcursul derulării contractului nu s-a plâns de nimic, ba din contră, mi-a spus că este fericit de colaborare”, a spus Ivanovici.

11 scursuri umane si un presar denaturat

Pentru a intelege si mai bine relatia dintre cei trei este bine sa amintim faptul ca Onofrei si cu Rares Neamtu s-au apucat de tepuit, in cardasie, imediat dupa prima lor intalnire, care s-a produs in decembrie 2006. Chiar in pragul Craciunului acelui an, Onofrei, impreuna cu alte zece scursuri umane, au lovit cu o violenta extrema un reporter al cotidianului Flacara Iasului, al carui director era Rares Neamtu. “Cand ne-am dezmeticit din bautura si ne-am dat seama ce am facut, am pus imediat de o cheta si l-am sunat pe Rares Neamtu, sa o dam la pace cu reporterul, dar Rares a spus ca nu trebuie”, a recunoscut Manuel Onofrei. Practic, dupa incidentul in urma caruia reporterul a avut nevoie de zeci de controale medicale, Rares Neamtu şi-a tras partea leului si a intrat in afaceri oneroase cu Onofrei.colaj Neamtu-Ivanovici-Onofrei-1000

Cum s-a ajuns la contractul de 60.000 euro

De asemenea, relatia dintre  Onofrei, Rares Neamtu si Ivanovici s-a datorat faptului ca cei trei au colaborat pe zona de presă.

Vindeam săptămânalul Fanatik şi la chioşcurile lor de ziare din Iaşi. Încetul cu încetul, de aici, pe lângă colaborarea profesională, s-a creat şi o amiciţie, eu crezând sincer că Manuel este un băiat de calitate, care munceşte şi se zbate şi el să supravieţuiască în această lume extrem de complicată, chiar dură, a distribuţiei de presă. O lume despre care se ştie că este plină de țepari, mie netrecându-mi niciodată prin cap că Manuel ar putea avea el însuşi acest profil! Ne-am mai întâlnit şi la Bucureşti, am mai discutat mici afaceri împreună şi astfel am ajuns şi la contractul de publicitate”, a spus Horia Ivanovici.

Filmul unui proces care va infunda cuplul Onofrei& Neamtu

Dupa ce a incercat pe toate caile sa gaseasca o cale omeneasca de intelegere cu cei doi, Ivanovici i-a actionat in judecata.

În primul termen am pierdut la Iaşi, iar la Apel am câştigat, decizie definitivă şi irevocabilă. Să spui că împreună cu Claudiu Asimionesei, şeful de la BZI, am umblat la judecători, este pur şi simplu o nebunie! Manuel ori este iresponsabil, ori este disperat! În ambele cazuri, îmi pare rău pentru el. Personal, chiar l-am simpatizat! Sper pentru Manuel că era beat când colegii voştri l-au sunat şi a dat acele declaraţii halucinante despre justiţia din România. Personal, am foarte mare încredere în sistemul juridic de la noi şi respect total pentru aceşti judecători care muncesc 14-16 ore pe zi, majoritatea pe salarii foarte mici. Nu merită astfel de jigniri din partea unui om care este dator la tot Iaşiul! I-au luat băncile până și sufletul din el. Sau cel puţin asta am citit la voi. Cu Asimionesei mă cunosc de puţină vreme, conlucrăm editorial şi mi se pare un bun profesionist în meseria lui. Bietul Manuel o să se mai procopsească cu nişte procese grele pentru povestea cu judecătorii. Probabil, îşi va petrece mulţi ani de-acum încolo blocat prin instanţe”, a spus Ivanovici.

Sechestru de 20 de ori mai mare decat creanta

În momentul actual, Manuel Onofrei& Comp a mai făcut o încercare disperată la hotărârea definitivă pe care Ivanovici a obţinut-o împotriva lui, în speţă revizuirea, o cale de atac extraordinară, acceptată doar dacă în fond şi apel s-au făcut nişte abuzuri şi încălcări ale legii foarte grave. Ceea ce, bineînţeles, nu este cazul! Verdictul la acţiunea lor de revizuire se dă zilele acestea. În plus, tot la Tribunalul Iaşi, Ivanovici  a obţinut hotărârea de sechestru asigurător pe toate bunurile mobile şi imobile ale uneia dintre firmele lui Onofrei, Amo Press Retail.

Are sechestru pe un teren evaluat la 400.000-500.000 de euro. Va daţi seama, cum să pui în pericol un teren de jumătate de milion de euro pentru o datorie de doar 25.000 de euro? Omul are nişte probleme clare… I-aş recomanda de urgenţă un consult de specialitate, până nu distruge singur tot ce a construit într-o viaţă de muncă. Ar fi păcat! Sper, sincer, să-i vină mintea la cap în ultima secundă, să-şi plătească datoria şi să terminăm cu această telenovelă care i-a adus multe nopţi nedormite şi care i-a discreditat şi mai mult bruma de reputaţie în oraş. E încă o cărămidă care se pune la fundaţia ideii care, din ce înţeleg, circulă tot mai des prin Iaşi, că domnul Manuel Onofrei este un afacerist controversat, în care nu mai poţi să ai încredere!”, a spus Ivanovici.

La rândul lui, Onofrei a dat în judecată Fanatik-ul, la Bucureşti, pretextând că vrea înapoi toţi banii (cei 60.000 de euro) din contract, pe motiv că publicitatea nu a fost prestată în Fanatik.

Evident, este o mare minciună, făcută doar cu scopul să ne şicaneze, mai ales că el a iniţiat acţiunea abia după ce l-am dat noi în judecată la Iaşi. Firesc, dacă era nemulţumit de mersul colaborării noastre, ne putea da în judecată oricând pe parcursul derulării contractului de publicitate. Dar, e clar, n-a avut motive! Prima instanţă am câştigat-o la Bucureşti, iar acum Onofrei a făcut Apel. Vedem ce va fi!”, a spus Ivanovici.rares neamtu si onofrei-1000

Profil de tepar al lui Manuel Onofrei

Tragand linie acestei experiente negative ale carei efecte inca sunt departe de a se fi epuizat, Horia Ivanovici are o singura concluzie.

Manuel Onofrei pare să aibă profilul unui ţepar autentic. Sau poate greşesc eu şi trece printr-o perioada mai proastă din punct de vedere al businessului. Până acum mi-a demonstrat doar prima variantă. Ce poate să fie un individ care te duce de câţiva ani cu zăhărelul că-ţi da banii şi de fapt te minte sistematic? Noi ne-am împrietenit şi datorită fotbalului, el este mare fan Barcelona şi m-a rugat de câteva ori să-i fac rost de bilete la meciurile formaţiei lui Messi. Sincer, nu e băiat rău, dar are ceva care îl strică pe interior! Nu vom mai putea să fim prieteni niciodată, îi sugerez să plătescă rapid datoria hotărâtă de lege (niciun cent în plus!) şi să ne vedem fiecare de vieţile lui”, a spus Horia Ivanovici.

Nelu PĂUNESCU

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here