Stenogramele unui blat ca la carte in Consiliul Local. Consilierii PSD i-au spus ‚adio” lui Nichita

0
74

Consens politic si maini intinse prin „tara nimanui”, bezele, invitatii curtenitoare adresate opozitiei pentru a ocupa locurile cele mai bune, mai in fata, si mult joc de picioare pe sub mesele de sedinta. In timp ce Nichita isi trimite ciracii pe la televiziuni sau imprastie materiale lacrimogene pe site-uri, Chirica ii da lovitura chiar in Palatul Roznovanu- leaga prietenii si aliante, pana ieri nefiresti, chiar cu lideri ai opozitiei, cu cei cu care se va contracandida la sefia Primariei Iasi.

Cum s-au impartit functiile în noua structura executiva, prin prisma noilor majoritati desfasurate in Consiliul Local, aflati din steogramele de mai jos.

Calin Scripcaru, presedinte de sedinta – Va rog sa propuneti candidatii pentru functia de viceprimar interimar

Gabriel Harabagiu, consilier – Propunerea noastra pentru functia de viceprimar este domnul consilier lector, Daniel Matasaru

Anca Preda, consilier independent – Daca tot nu m-ati lasat sa vorbesc in calitate de presedinte de sedinta, m-am gandit, totusi, sa iau cuvantul si sa ma fac auzita in aceasta sedinta, si sa vin si eu cu o propunere. Auzind care este propunerea din partea pesedeului, personal o apreciez ca o fiind una mai mult circumstantiala, conjuncturala, decat meritorie. Apreciez ca in acest moment de interimat avem nevoie de o persoana care are un pic mai multa experienta, chiar pe aceasta functie, motiv pentru care apreciez ca persoana potrivita pentru viceprimar interimar este domnul Marius Danga, pe care il si propun, şi care sper sa si fie votat pentru ca, in intelepciunea mea, avand experienta unui an jumate de interimat, si avand in vedere si colaborarea cu actualul primar interimar, nu vad de ce nu ar fi o propunere potrivita.

Marius Danga – Asta cu un un an jumate de interimat nu a fost ok

Anca Preda – Imi cer scuze daca nu am fost inteleasa. Am spus ca experienta…

Marius Danga – Multumesc, Anca! Multumesc!

Anca Preda – …d-voastra ca viceprimar isi spune cuvantul.

Marius Danga– Pentru ca ma onoreaza propunerea Ancai, careia ii multumesc, o sa accept propunerea de a candida si o sa-i stric buletinele de vot doamnei Denisa Ionascu, si o sa candidez pentru un singur scop, acela de a revedea teii pe Stefan cel Mare.

Se trece la proiectul privind desemnarea profesorului Daniel Sandru in Consiliul Director al Fundatiei Iasi, capitala culturala europeana.

Camelia Gavrila – consilioer PSD – Probabil că această fundaţie va mai face obiectul unor analize şi a reprezentat în ultima perioadă un subiect de tensiuni politice. Cred că în condiţiile în care, Iaşul a traversat nişte perioade politice mai puţin plăcute, cred că trebuie să ne aplecăm cu mai multă atentie asupra intenţiilor din care s-a născut fundaţia, cred că trebuie mai multă autoritate şi mai multă coerenţă în ceea ce se întâmplă acolo, mai multă aplicare pe analiza documentelor şi pe analiza proiectelor . Aşteptăm cu interes şi rezultatul auditului pe care îl desfăşurăm la acest moment şi cred că este bine ca boardul să fie extins pentru că, dacă iniţial s-a pus problema să fie o reprezentare politică la nivel de board, iar partea executivă să adopte politicile culturale, în condiţiile în care vedem că vin specialişti dintr-un domeniu sau altul, ar fi bine să extindem boardul, mergând pe o reprezentare, şi politica, pentru supraveghere şi decizii strategice, dar şi pe o reprezentare autentică din perspectivă culturală, în aşa fel încât activitatile fundaţiei să fie mai coerente şi mai presus de comentarii şi subiecte valorificate politicianist.

Marius Danga – Vroiam sa-i multumesc grupului PSD ca a acceptat aceasta propunere si sper ca se înţelege prin asta, în continuare, dorinţa noastră fermă de a sprijini proiectul Iaşului de a deveni capitală europeană a culturii în 2021

Catalin Bulgariu– Avand in vedere faptul că grupul consilierilor PNL a clamat permanent dorinta ca la aceasta fundatie sa participe si PNL in luarea deciziilor, consider că cel mai important gest de transparenţă este să cooptăm în această fundaţie şi un membru al grupului de consilieri PNL, de aceea consider că poate domnul Dangă, care este un bărbat politic ce-şi asumă acest lucru, îl propun să facă parte, pe lângă domnul Daniel Şandru, şi pe domnul Marius Dangă, astfel încât nu doar să ceară rapoarte în plen, ci să fie la masa luării deciziilor.

Mihai Chirica – Este una dintre propunerile pe care grupul PSD o susţine în sensul apartenenţei la boardul Fundaţiei şi a unui consilier al PNL, apreciind nu numai consensul politic pe care dumnealor si l-au asumat pentru un asemenea proiect, dar însăşi capacitatea de a putea face din proiectul capitală culturală, un proiect al oraşului, motiv pentru care şi eu, personal,  îl susţin pe domnul Marius Dangă

Marius Danga – Cătăline, ai fost recent prin Grecia sau ai venit cu cadouri de acolo?…Eu nu stiu daca, statutar, se poate completa acest board. Eu ştiu că nu am de ce să refuz această propunere, atâta timp cât vom face echipă, acolo, pentru accesul tuturor la informaţiile din Fundaţie.

În urma supunerii la vot a propunerii de introducere a consilierului Marius Dangă în boardul fundaţiei, acesta a fost ales în unanimitate, cu o singură abtinere, a consilierului Vlad Nedelcu.

Din cele 22 de voturi valabil exprimate, Marius Danga a obtinut 6 voturi, iar Daniel Matasaru, 16 voturi

Daniel Matasaru – actual viceprimar interimar al Iasului, a afisat creanga de maslin- Vreau sa spun doar ca intru în aceasta etapa, de necesitate de altfel, cu cea mai buna credinta. Sper sa contribui asa cum trebuie la bunul mers al lucrurilor, la asigurarea starii de normalitate. O asigur pe domnisoara consilier Preda, ca am lucrat cativa ani in administratia publica locala si am aceasta experienta necesara pentru a fi alaturi de comunitate. Cel mai important lucru in acest an, ultimul in care putem absorbi fondurile europene, si trebuie sa finalizam toate aceste santiere, toate aceste proiecte la timp, este sa avem stabilitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here