Strada Pogor, inchisa timp de 3 zile pentru Street Delivery Iaşi

0
69

În perioada 12 – 14 iunie, pe strada Vasile Pogor şi în grădina Casei Pogor va avea loc ediţia a treia a Street Delivery Iaşi, eveniment organizat de Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România, în parteneriat cu Muzeul Literaturii Române Iaşi.
Tema ediţiei din anul acesta este Global Warning, un avertisment asupra modului în care ar trebui îngrijit mediul înconjurător şi propune o schimbare reală în felul în care este privită încălzirea globală, oferind soluţii pentru diminuarea efectelor ei asupra mediului şi oamenilor.
Timp de trei zile, strada Vasile Pogor va fi închisă pentru maşini şi deschisă oamenilor şi va găzdui o serie de evenimente, ateliere artistice, performance-uri, proiecte arhitecturale şi ale societăţii civile etc., transformându-se într-o platformă pentru ideile care contribuie la un oraş mai prietenos.
Street Delivery Iaşi are şi o componentă care vizează concertele. Astfel, la eveniment vor participa atât trupe locale, cât şi trupe din alte oraşe. Printre invitaţi se numără Fine It’s Pink, Crowd Control, Temple Invisible, 9 Ani Lumină, Theory of mind, Tony Baboon sau Rappa Muffin.
Activităţile şi concertele se vor desfăşura de vineri până duminică, astfel: vineri în intervalul orar 15:00 – 23:00, iar sâmbătă şi duminică în intervalul orar 12:00 – 23:00. Programul complet poate fi vizualizat pe pagina de Facebook a Street Delivery Iaşi.
Street Delivery este un eveniment non-profit şi de responsabilizare socială. Evenimentul urban are loc în fiecare vară pe străzile marilor oraşe din România şi are drept scop recuperarea unei străzi pentru a fi redată pietonilor. La Iaşi, Street Delivery s-a bucurat de mare succes în rândul publicului, având peste 10.000 de participanţi la fiecare ediţie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here