VIDEO Declaraţie halucinantă a unui ministru din Guvernul Ponta despre românii din străinătate. Ioan Rus: „Copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă“

0
71

Ministrul Transporturilor din Guvernul Ponta, Ioan Rus, a făcut – cu două zile înainte de moţiunea de cenzură care vizează votul românilor din diaspora – o declaraţie şocantă despre muncitorii români din străinătate: ”Copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă!” De acelasi autor Agonia unei gloabe cu zurgălăi penali Un jurnal înţeles greşit Deprimanta cădere a baronilor locali ”România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1500 de Euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă. De 700 de Euro vin acasă jumătate”, a declarat Ioan Rus la emisiunea Jurnalul de Seară moderat de Cosmin Prelipceanu la Digi 24.

UPDATE: Ioan Rus îşi cere scuze printr-un comunicat al Ministerului Transporturilor ”Prin declaraţia pe care domnul ministru Ioan Rus a făcut-o la emisiunea “Jurnalul de Seară” de la Digi 24, cu privire la întoarcerea acasă a românilor plecaţi să muncească în străinătate, domnia sa a dorit să atragă atenţia asupra unei realităţi dure din România de astăzi. De altfel, ministrul Rus a afirmat chiar în cadrul emisiunii, ca formularea folosită este o “generalizare artistică, o licenţă”. Domnul ministru îşi cere scuze dacă prin formularea aleasă a jignit pe cineva, dar intenţiile domniei sale au fost de a semnala o situaţie gravă cu care se confruntă multe familii de români, fără să-i jignească, ci chiar compătimindu-i. Domnia sa a facut referire la destrămarea familiilor şi la copiii lăsaţi în grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului că părinţii lor au plecat să muncească în alte ţări în speranţa de a-şi construi un trai mai bun. Domnul ministru nu a dorit să aducă în niciun fel atingere demnităţii vreunei persoane prin acele declaraţii, ci doar să atragă atenţia asupra preţului mare pe care-l plătesc mii de români care au ales să plece să muncească în străinătate. A dorit, totodată, să le transmită celor plecaţi departe de casă că, în viitorul apropiat, mulţi dintre aceştia şi-ar putea găsi un loc de muncă în ţară, pentru că România va avea nevoie de forţă de muncă, de specialişti în domeniul construcţiilor, odată ce vor fi demarate proiectele de infrastructură prevazute de Master Planul General de Transport.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here