Strategie de sprijin pentru tinerii inactivi din zona de nord-est a Romaniei

0
59

În data de 16 mai 2018, s-a desfășurat la Iaşi o întâlnire de lucru cu  partenerii proiectului INTESPO – Înregistrarea Tinerilor în Evidențele Serviciului Public de Ocupare din regiunea Nord-Est, implementat de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) prin agenţiile judeţene de ocupare a forţei de muncă.

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa delegaţiei ANOFM, condusă de președintele Cristiana Barbu şi reprezentanți la nivel de conducere ai  agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă (AJOFM) agențiilor judeţene pentru plăți și inspecție socială (AJPIS), inspectoratelor școlare (ISJ) din regiunea de Nord-Est a țării, respectiv din județele Iași, Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău și Vaslui.

Totodată, având în vedere interacțiunea directă cu grupul țintă al proiectului, au fost prezenți și experții de ocupare din echipele locale de intervenție constituite la nivelul celor 6 județe și reprezentantul regional.

Acțiunea se înscrie în demersurile ANOFM în scopul eficientizării implementării proiectului, în contextul în care grupul țintă, tinerii NEETs, persoane cu vârsta între 16 și 25 de ani, care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională, reprezintă una dintre prioritățile politicii de ocupare la nivel național.

Temele de discuție s-au concentrat, în mod special, pe activitățile care necesită o abordare imediată, precum și pe modalitățile concrete în care fiecare dintre parteneri poate contribui la realizarea acestora și, implicit, a obiectivului proiectului.

Parteneriatul INTESPO și-a propus creșterea numărului de tineri inactivi NEETs înregistrați la Serviciul Public de Ocupare în vederea furnizării de măsuri personalizate de sprijin.

Proiectul este implementat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă în parteneriat cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Educației Naționale și Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și este cofinanţat prin Programul Operaţional Capital Uman, Axa prioritară 2 – Îmbunătăţirea situaţiei tinerilor din categoria NEETs, Obiectiv specific 2.3 – Creșterea numărului tinerilor NEETs inactivi înregistrați la Serviciul Public de Ocupare.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

65 + = 71